Πέμπτη 5 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ολοκληρώθηκε η Καμπάνια συλλογής υπογραφών αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), αποτελούμενη από τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο, τον Γιώργο Λαμπράκη, αντιπρόεδρο, και τον Γρηγόρη Αναγνώστου, οργανωτικό γραμματέα, συναντήθηκαν χτες με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στο πλαίσιο της λήξης της Καμπάνιας συλλογής υπογραφών αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό ζήτημα, ιδιαίτερα μετά τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, την κλιμακούμενη ισραηλινή επιθετικότητα με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Κατήγγειλε, επίσης, την πολιτική - οικονομική - στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το κράτος του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες διαχρονικά όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής για την Καμπάνια συλλογής υπογραφών που πραγματοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και επέδειξε τις πάνω από 12.500 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν απαιτώντας: Να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στη βάση της ομόφωνης απόφασης που έχει πάρει ήδη από το Δεκέμβρη του 2015.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει στην ελληνική κυβέρνηση το αίτημα της καμπάνιας συλλογής υπογραφών.

Η ΕΕΔΥΕ με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν την Καμπάνια συλλογής υπογραφών αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Οπως τονίζει: «Οι πάνω από 12.500 υπογραφές αποτελούν ένα μόνο δείγμα της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης. Συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα να παλεύουμε ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον πόλεμο και την προσφυγιά, ενάντια στις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενάντια στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Εντείνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου με μια σειρά από πολύμορφες δράσεις στο επόμενο διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ