Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα ανοίγει τις πύλες του το Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών

Αύριο Σάββατο θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τις περσινές εκδηλώσεις
Από τις περσινές εκδηλώσεις
Στη μεγάλη επέτειο των 100χρονων του ΚΚΕ είναι αφιερωμένες οι φετινές εκδηλώσεις του Πολιτικού - Πολιτιστικού Διημέρου για Ελληνες και Μετανάστες Εργάτες, που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια (Πατησίων 307).

Οι εκδηλώσεις και τις δύο μέρες ξεκινούν στις 8 μ.μ., με τη συμμετοχή πλήθους μεταναστευτικών συλλόγων και κοινοτήτων.

Αύριο Σάββατο 30 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., σε πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Διήμερο, όπως κάθε χρόνο, θα συμμετάσχει πλήθος κοινοτήτων και συλλόγων μεταναστών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής συμμετοχή δηλώνουν φορείς μεταναστών από: Ρωσία, Γεωργία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα, Νιγηρία, Καμερούν, Κένυα, Μπουρκίνα Φάσο, Γκάνα, Κονγκό, Μαρόκο, Τανζανία, Σουδάν, Αιθιοπία, Μαδαγασκάρη, Αφγανιστάν και Φιλιππίνες.

Εντείνουμε την κοινή πάλη και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ

Μέσα από τις εκδηλώσεις και την προετοιμασία του, αναδεικνύεται η ανάγκη για ένταση της κοινής πάλης Ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στις κοινές αιτίες της φτώχειας, της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Με την ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής, μεταφρασμένη σε πολλές γλώσσες για να διαβάζεται από πρόσφυγες και μετανάστες, πραγματοποιούνται εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ώστε να φτάσει πλατιά το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής. Η ΚΟ Αττικής καλεί τους μετανάστες εργάτες να μπουν στον αγώνα και «μέσα από τα εργατικά συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις να παλέψουν για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος».


Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καλώντας σε συσπείρωση με το ΚΚΕ, «παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης στη χώρα μας και διεθνώς.

Οι Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες έχουν στο πλευρό τους το δικό τους Κόμμα, το ΚΚΕ, που είναι "σάρκα από τη σάρκα τους", η συνειδητή πρωτοπορία τους, που πιστεύει στην εργατική τάξη, στον πρωτοπόρο ρόλο της, στην ιστορική της αποστολή. Που αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα όλων των εργατών - Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σήμερα Παρασκευή

Στις 8 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το πρόβλημα της μόρφωσης των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων».

Στις 9.15 μ.μ.: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

-- Διαβαλκανικούς χορούς με τη χορευτική ομάδα ΕΛΚΕΛΑΜ «Από τον Δούναβη στον Εβρο».

-- Χορευτικό από τον Ρωσικό Μουσικό Σύλλογο «Μπεριόσκα».

-- Χορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γεωργιανών «Ο Καύκασος».

-- Λαϊκό γλέντι με το μουσικό συγκρότημα της ΣΕΑΑΝ.

Αύριο Σάββατο 30 Ιούνη

Στις 8 μ.μ.: Χοροί από χορευτικό συγκρότημα από το Μπαγκλαντές.

Στις 8.30 μ.μ.: Ομιλία από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 9.15 μ.μ.: Τραγούδια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα Βουλγαρίας «Ροντίνα».

Στις 11 μ.μ.: Λαϊκό γλέντι.

  • Στον παιδότοπο, που θα λειτουργεί και τις δυο μέρες στο χώρο, θα γίνονται δραστηριότητες για παιδιά Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Παρασκευή 29 Ιούνη ξεκινά το Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών(2018-06-23 00:00:00.0)
Εργατικό Φεστιβάλ στα Οινόφυτα(2018-06-20 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν το Εργατικό Φεστιβάλ με περιοδείες σε τόπους δουλειάς(2017-06-23 00:00:00.0)
Ραντεβού στο Κηποθέατρο(2002-09-14 00:00:00.0)
Αρχίζει σήμερα η τριήμερη συνάντηση νεολαίας(1999-09-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1999-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ