Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ - ΑΓΩΓΟΣ TAP
Αναβολή στη δίκη των συλληφθέντων αγωνιστών

Αναβλήθηκε για τις 12 Ιούλη η δίκη των 8 συλληφθέντων από τα Τενάγη της Καβάλας, που ήταν να δικαστούν χτες για παρεμπόδιση των εργασιών κατασκευής του αγωγού TAP, με την κατηγορία της παράνομης βίας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν σωματεία και φορείς της περιοχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνίζονται με αίτημα την αλλαγή όδευσης του αγωγού, ώστε να μην περάσει από τον παραγωγικό κάμπο Ζυγού - Κρυονερίου - Φιλίππων και από τα τενάγη Φιλίππων.

Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, που συνεδρίασε έκτακτα το βράδυ της Τετάρτης, καταδίκασε την επιχείρηση τρομοκρατίας που έχει στηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και της κοινοπραξίας που κατασκευάζει τον TAP.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο δήμος (π.χ. προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο), μετά την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ επί του αιτήματος ακύρωσης του έργου που είχαν καταθέσει δήμος και Συντονιστική Επιτροπή.

Επίσης, μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποφασίστηκε να ακυρωθεί η συμφωνία που είχε υπογράψει ο δήμος με την κυβέρνηση για την κατασκευή έργων ύδρευσης και άρδευσης με χρηματοδότηση από τον ΤΑΡ, δυο σημαντικές παρεμβάσεις ανακούφισης που η κυβέρνηση αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως «αντισταθμιστικά έργα», για να εκβιάσει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας στην όδευση του TAP από τη συγκεκριμένη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ