Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Καλά κρατούν ρευστότητα και διεργασίες

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό, στο φόντο της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και της συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ για το χρέος.

Στο πλαίσιο αυτό, ως αναγκαία παρουσίασε την «εθνική συνεννόηση», προκειμένου, όπως είπε, «να αποφύγουμε νέες περιπέτειες και να μείνουμε στο μονοπάτι της ανάπτυξης», πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, μιλώντας μια μέρα μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ στον ρ/σ «24/7». Εχοντας θέσει το βασικό πρόταγμα του εγχώριου κεφαλαίου και το ζητούμενο απ' το πολιτικό του προσωπικό, στο οποίο διαμήνυσε ότι «αν δεν το καταλάβουν τώρα θα το καταλάβουν στην πορεία του χρόνου αναγκαστικά», ο Κ. Μίχαλος μέμφθηκε τη ΝΔ ότι «ψάχνει τον Δούρειο Ιππο αντί να ψάχνει τον Οδυσσέα».

Χαρακτήρισε ευφάνταστα τα σενάρια ότι θα ηγηθεί νέου κόμματος ή ότι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την προεδρία του ΕΒΕΑ.

Απ' την πλευρά της ΝΔ, ο αναπ. εκπρόσωπος Τύπου Ν. Ρωμανός, μιλώντας στον ρ/σ «Alpha», επανέλαβε τις κατηγορίες σε βάρος του Κ. Μίχαλου, λέγοντας: «Αν δει κανείς τις τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Μίχαλου, διαφέρουν σε τίποτα από τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι μια απόφαση που πάρθηκε τώρα. Εχουν προηγηθεί ο κ. Αντώναρος, η κ. Παπακώστα. Είναι ξεκάθαρο ότι όποιος παίζει τον ρόλο του Δούρειου Ιππου δεν έχει θέση μέσα στη ΝΔ».

Ερωτηθείς για το σενάριο δημιουργίας ενός κόμματος από πρώην στελέχη της ΝΔ, με υποκίνηση ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «είναι σίγουρο» ότι αυτό επιχειρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «γιατί βρίσκονται σε πανικό».

Στο Ποτάμι, στο φόντο των δηλώσεων Δανέλλη για στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ, αλλά και της συνεδρίασης την Κυριακή των οργάνων του κόμματος για να ξεκαθαριστεί αν μένουν ή φεύγουν από το ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Δ. Τσιόδρας, μίλησε για «προσωπική πρόταση» του βουλευτή που δεν εκφράζει το Ποτάμι, επαναλαμβάνοντας ότι «εμείς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πει ότι δεν συμμετέχουμε». Παράλληλα, μετέφερε, όπως είπε, τη δυσαρέσκεια μελών του ΚΙΝΑΛ και τον προβληματισμό για το αν θα γίνει «ένα ΠΑΣΟΚ plus»...

Στο μεταξύ, τη σύσταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας απ' τους δέκα ανεξάρτητους βουλευτές ζήτησε με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής η Κατερίνα Παπακώστα. Πρωτοβουλία που δεν ευοδώθηκε, καθώς ο Χ. Θεοχάρης έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του, δηλώνοντας ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κοινοβουλευτική ομάδα με τρεις βουλευτές προερχόμενους απ' τη Χρυσή Αυγή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ