Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μέδουσα» σε φόντο εμπλοκής

Ολοκληρώνεται σήμερα η κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου, με την επωνυμία «Μέδουσα 6», στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. Στην άσκηση συμμετείχαν και οι Ενοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Κύπρου με προσωπικό και μέσα, όπως επίσης ως παρατηρητές όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας και περιελάμβανε πυρά επιφανείας και βολές κατευθυνόμενων βλημάτων, αεροπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων, ρίψη αλεξιπτωτιστών, καθώς και επίδειξη αμφίβιας ενέργειας.

Στην άσκηση παρευρέθηκε χτες ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, ο οποίος επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα ότι «η συνεργασία μας με την Αίγυπτο και η ενδυνάμωση των αμυντικών μας σχέσεων ισχυροποιεί γεωπολιτικά την πατρίδα μας», στο φόντο, βέβαια, των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Πρόσθεσε δε, σε ευθυγράμμιση με σχέδια που εκπορεύονται από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ότι «η Ελλάδα αποτελεί πλέον τον κορμό ενός άξονα σταθερότητας. Μέρος αυτού του άξονα σταθερότητας αποτελεί η Αίγυπτος, ως ηγέτιδα δύναμη του αραβικού κόσμου». Υποστήριξε ακόμα ότι «η νέα γεωπολιτική δύναμη που αναπτύσσεται στη Μεσόγειο θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην ανάπτυξη της οικονομίας μας», καθώς τα συμφέροντα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων πάνε χέρι - χέρι με την εμπλοκή σε επικίνδυνα σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ