Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Η ΚΟ Αρτας καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Σκουφά, με θέμα «100 χρόνια ταξικής πάλης και οι επιδράσεις της στο λαϊκό τραγούδι». Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στην εξέλιξη του ρεμπέτικου - λαϊκού τραγουδιού την τελευταία εκατονταετία. Τραγουδούν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρούλα Αντωνίου, Σοφία Κούρου, Πάνος Τσίτσικας. Παίζουν: Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο), Πάνος Τσίτσικας (μπουζούκι), Δημήτρης Γιαννούχος (τύμπανα), Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν), Αγης Παπαπαναγιώτου (κιθάρα). Συμμετέχει η ηθοποιός Γεωργία Καούκη. Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.

-- Στις 8.30 μ.μ., η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί σε εκδήλωση στο πάρκο του Αγ. Ευδόκιμου, με θέμα «Ιμπεριαλιστικός πόλεμος και προσφυγιά». Θα μιλήσει η Μαρία Βουλβούλη, μέλος της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ.

Αύριο, Σάββατο 30 Ιούνη, η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ καλεί στις 7 μ.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης, σε εκδήλωση με θέμα «Γιάννης Ρίτσος. Τρία κόκκινα γράμματα, η ζωή και το έργο του». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο, το οποίο επιμελήθηκε ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός.

Την Κυριακή 1η Ιούλη:

-- Η ΚΟΒ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου πραγματοποιεί στις 11 π.μ., στο οροπέδιο Παράσυρτα (Εμπαρος), εκδήλωση για τη μάχη του ΔΣΕ στη Μαγερεύτρα, τον Ιούνη του 1947. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης, και θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο που έχει ανεγείρει η ΤΕ Ηρακλείου του Κόμματος. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από τη μουσική ομάδα της ΚΝΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., οι Οργανώσεις Εβρου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου, για να τιμήσουν τους 8 αγωνιστές πατριώτες που εκτέλεσαν το 1944 οι ναζί. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, Γραμματέας της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει η Σωτηρία Δευτεραίου, Γραμματέας του ΤΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ