Σάββατο 16 Ιούνη 2018 - Κυριακή 17 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πράσινο φως» στα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια

  • Δ. Κουτσούμπας στη Βουλή: Μετατρέπετε την Ελλάδα σε μεγάλο στρατιωτικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Ανοίγετε το δρόμο που θα μετατρέψει τη χώρα σε στρατιωτικό στόχο, σε περίπτωση γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση της πρότασης μομφής, καταγγέλλοντας το θέατρο ανάμεσα σε κυβέρνηση, ΝΔ και τα άλλα κόμματα
  • Κυβέρνηση και ΝΔ, που εμφανίζονται να διαφωνούν στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, είναι στην ίδια γραμμή του «γιες μεν» απέναντι στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον ΣΕΒ, την εγχώρια και ξένη πλουτοκρατία. Γι' αυτό αναζητούν τις όποιες διαφοροποιήσεις σε τριτεύοντα και δευτερεύοντα, σε κινήσεις εντυπωσιασμού, φτηνές και ευκαιριακές.
  • Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ δεν μπορεί να εξασφαλίσει λύση προς όφελος των δύο λαών, συνολικά των λαών της περιοχής. Είναι «συστατική επιστολή» για την ένταξη της ΠΓΔΜ στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΝΑΤΟ - ΕΕ, που αποτελούν παράγοντες ανασφάλειας και αλλαγής συνόρων, υποδαύλισης των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών.
  • Ταυτόχρονα, η συμφωνία έχει το «σπέρμα» του αλυτρωτισμού, αναγνωρίζοντας «μακεδονική» γλώσσα και εθνικότητα του «Μακεδόνα» πολίτη.
  • Την τελική μομφή στα κόμματα του κεφαλαίου θα τη δώσει ο λαός με την πάλη για οριστική ανατροπή όλων των αντιλαϊκών πολιτικών και των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών που θέλουν να τον γονατίσουν με το πιστόλι στον κρόταφο.

ΣΕΛ.  4   -   7

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org