Σάββατο 16 Ιούνη 2018 - Κυριακή 17 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές βίντεο και δεκάδες ακόμα πρωτοβουλίες των Οργανώσεων του ΚΚΕ εντάσσονται στις «100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις» για τα 100χρονα του ΚΚΕ, που είναι σε εξέλιξη. Μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται τα εξής:

Το Σάββατο 16 Ιούνη:

  • Στις 8 μ.μ., συγκέντρωση της ΤΟ Περιστερίου στην πλατεία Δημαρχείου. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
  • Εκδήλωση της ΤΕ Σάμου στις 7.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αιολίς», στο Βαθύ, με θέμα «Η θέση του ΚΚΕ για σύγχρονες συγκοινωνίες στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση της ΤΕ Πρέβεζας στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ανδρούτσου, με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στην πάλη της νεολαίας για τα δικαιώματά της στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό». Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 20 Ιούνη, συγκέντρωση στις 7 μ.μ. από την ΤΟ Δικαιοσύνης Αττικής, στην αίθουσα του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος), με θέμα «Οι αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου. Η πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική εξουσία και τη δικαιοσύνη». Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αλλες εκδηλώσεις

Την Κυριακή 17 Ιούνη:

  • Στις 8 μ.μ., εκδήλωση των ΚΟΒ Φαρκαδόνας, στο δημαρχείο, με θέμα «Η προσφορά του ΚΚΕ στους αγροτικούς και λαϊκούς αγώνες της περιοχής μας - Η πρόταση του ΚΚΕ σήμερα». Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μετά την ομιλία θα γίνει προβολή ταινίας, ενώ στις 6 μ.μ. θα προηγηθεί κατάθεση στεφάνων σε μνημεία στις τοποθεσίες Βρυκολάκια και Πετρομαγούλα.
  • Στις 10.30 π.μ., η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τιμούν τους πέντε ήρωες ΕΑΜίτες πατριώτες κομμουνιστές από την Αγία Θέκλη που κρέμασαν οι Γερμανοί στην πλατεία Ληξουρίου του 1944. Στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου (τόπος θυσίας) θα μιλήσει ο Αντώνης Ραλλάτος, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 20 Ιούνη:

  • Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Διοίκησης Θεσσαλονίκης καλούν στον ημιώροφο της ΕΔΟΘ, σε εκδήλωση παρουσίασης της Διακήρυξης της ΚΕ για τα 100χρονα του Κόμματος.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ