Σάββατο 16 Ιούνη 2018 - Κυριακή 17 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Παρασκευή 29 Ιούνη ξεκινάει το Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών

  • Στο πάρκο ΦΙΞ οι εκδηλώσεις
  • Το Σάββατο 30/6 θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιούνη πραγματοποιείται και φέτος από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ το Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών Εργατών.

Οι εκδηλώσεις, που φιλοξενούνται για 18η συνεχή χρονιά στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια (Πατησίων 307), ξεκινούν και τις δυο μέρες στις 8 μ.μ.

Το Σάββατο 30 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., σε πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

***

Μπροστά στο διήμερο, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ κυκλοφορεί ανακοίνωση, μεταφρασμένη σε πολλές γλώσσες, για να φτάσει πλατιά σε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν και εργάζονται στην Αττική.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Είμαστε το ΚΚΕ, το Κόμμα όλων των εργατών - Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων. Παλεύουμε για την ανατροπή του καπιταλισμού, για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία. Να οικοδομήσει το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, όπου θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. (...)

Είμαστε ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε όποια χώρα κι αν γίνονται, με οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν έγιναν στο παρελθόν, γίνονται αυτήν την περίοδο ή προετοιμάζονται να γίνουν. Παλεύουμε για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας και των άλλων χωρών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μη σκοτωθούμε για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Ο εχθρός των εργατών, και σε συνθήκες "ειρήνης" και σε συνθήκες πολέμου, βρίσκεται μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Αυτόν πρέπει να σημαδεύει ο αγώνας τους, ενάντια σε αυτόν και στις διεθνείς του οργανώσεις, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, θα πρέπει να αναπτυχθούν η πάλη, η διεθνής συνεργασία και ο συντονισμός.

Αντέξαμε για 100 χρόνια και συνεχίζουμε πιο έμπειροι και ισχυροί, γιατί μείναμε πιστοί στην επαναστατική θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού.

Παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης στη χώρα μας και διεθνώς. (...)

Σήμερα πιστεύουμε ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε, οι αντικειμενικές συνθήκες είναι πιο ώριμες από ό,τι ήταν τον Οκτώβρη του 1917. Σε αυτήν την πολιτική πάλη, καλούμε τους μετανάστες και πρόσφυγες που είναι στη χώρα μας να συμμετέχουν πιο ενεργά στο πλευρό του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος. Στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, που προκαλεί όλα τα δεινά, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, το μίσος και τους πολέμους ανάμεσα στους λαούς, την κατάρα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.

Μέσα από τα εργατικά συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις να παλέψουν για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες. Να παλεύουν μαζί για τα κοινά προβλήματα που αφορούν όλους, όπως για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ενάντια στη φοροληστεία. Να παλέψουν όλοι μαζί και για τα ιδιαίτερα προβλήματα των μεταναστών και προσφύγων που έχουν σχέση με τη νομιμοποίησή τους, με τα εργατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα, με τη μόρφωση των παιδιών τους, για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας, της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, διαφόρων δουλεμπορικών κυκλωμάτων, για να πάψουν να υπάρχουν οι αιτίες των πολέμων, της προσφυγιάς, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης. (...)

Οι Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες έχουν στο πλευρό τους το δικό τους Κόμμα, το ΚΚΕ, που είναι "σάρκα από τη σάρκα τους", η συνειδητή πρωτοπορία τους, που πιστεύει στην εργατική τάξη, στον πρωτοπόρο ρόλο της, στην ιστορική της αποστολή. Που αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα όλων των εργατών - Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινό συμφέρον των Ελλήνων και μεταναστών εργατών η ενίσχυση του ΚΚΕ(19/6/2019)
Εκδηλώσεις - συμβολή στην κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών(23/10/2018)
Σήμερα ανοίγει τις πύλες του το Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών(29/6/2018)
Την Παρασκευή 29 Ιούνη ξεκινάει το Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών(12/6/2018)
Εκδήλωση για μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες(22/4/2017)
Για τα κύματα μετανάστευσης(28/11/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org