Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Διαδηλώνουν ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο
  • Σήμερα στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
  • Αύριο, στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια, το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Συλλαλητήρια ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 4ης «αξιολόγησης», που συζητιέται στη Βουλή και ψηφίζεται μεθαύριο το μεσημέρι με την απαράδεκτη διαδικασία του «επείγοντος», οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη. Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να δυναμώσουν την πάλη απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!».

Στην Αττική, το συλλαλητήριο θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του για τα συλλαλητήρια τονίζει μεταξύ άλλων: «Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης, που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η "μεταμνημονιακή Ελλάδα" όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση, με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ».

Καλεί να δυναμώσει ο αγώνας για: «Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Επαναφορά - υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων».

Στάσεις εργασίας από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια απευθύνουν με ανακοινώσεις τους μια σειρά από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, συνδέοντας την προετοιμασία τους με τις κινητοποιήσεις και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, την ανάκληση απολύσεων, τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αττικής μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα, στάση εργασίας έχουν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου (12 μ. έως 3 μ.μ., για τους εργαζόμενους στην Αττική), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου, για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας), το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (12 μ. έως 3 μ.μ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής (12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (12.30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου), το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής (12 μ. έως 4 μ.μ.), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ δίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας έχουν αποφασίσει και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο έχει κηρύξει για αύριο Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ (12 μ. έως λήξη ωραρίου).

Καλούν στα συλλαλητήρια

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). «Κανένας εφησυχασμός. Οι ανάγκες μας δε χωράνε στην ανάπτυξή τους», τονίζουν. «Κανένας μικρός ΕΒΕ να μην ξεγελαστεί από τις διακηρύξεις για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τα υποτιθέμενα αντίμετρα. Τα διάφορα προγράμματα που έχουν εξαγγελθεί κατευθύνονται, κυρίως, στις πιο μεγάλες από τις θεωρούμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και όσοι μικροί πάρουν κάποια "φτερούγα", δεν θα ξεφύγουν από τα εξαντλητικά ωράρια, το περιορισμένο εισόδημα, το φόβο για λουκέτο».

Να συμμετάσχουν μαχητικά στα συλλαλητήρια καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, υπογραμμίζοντας ότι «το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει νέες μεγάλες περικοπές στο αγροτικό και λαϊκό εισόδημα και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση μας πουλάει φούμαρα όταν μιλάει για "έξοδο από τα μνημόνια" και "δίκαιη ανάπτυξη"». Μεταξύ άλλων αναφέρεται στη «μείωση του αφορολόγητου που κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες 40 μερόνυχτα στα μπλόκα», στη «γενίκευση των κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, χωραφιών κ.λπ. για χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία» κ.ά. «Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους να ορθώσουν αγωνιστικό ανάστημα και να αντιπαλέψουν τη νέα βάρβαρη επίθεση στη ζωή μας μαζί με τους φυσικούς συμμάχους μας εργάτες και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων που πληττόμαστε από αυτά τα μέτρα, έχουμε τον ίδιο αντίπαλο και κοινά συμφέροντα. Δυναμώνουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων», υπογραμμίζει.

Στα συλλαλητήρια καλεί και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). «Με τα νέα μέτρα καταρρέει το παραμύθι της κυβέρνησης για "έξοδο από τα μνημόνια", αφού αυτή δεν θα συνοδεύεται από βελτίωση των σπουδών και της εργασιακής μας προοπτικής», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Τα μέτρα του νομοσχεδίου, που αποτελούν έναν ακόμα κρίκο στην αντιλαϊκή επίθεση, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας», είναι το κάλεσμα που απευθύνει στις γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ