Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Απέκλεισαν τη ΔΑΣ από το προεδρείο

Σε κοινό αντιΠΑΜΕ μέτωπο, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της «Ενωτικής Κίνησης Δημοσίων Υπάλληλων» (πρώην ΠΑΣΚΕ) στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ απέκλεισαν από το προεδρείο, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Γραμματείας του, τους εκλεγμένους εκπροσώπους με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που στήριξε το ΠΑΜΕ. Αρνήθηκαν την πρόταση για αντιπροσωπευτικό - αναλογικό προεδρείο που κατέθεσε η ΔΑΣ, το ψηφοδέλτιο της οποίας, στις πρόσφατες εκλογές του Νομαρχιακού Τμήματος, αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη, με διαφορά μόλις μιας ψήφου από την πρώτη παράταξη.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι «απέδειξαν και με αυτόν τον τρόπο, για άλλη μια φορά, την ταύτισή τους σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, παρά τις κατά καιρούς κοκορομαχίες τους. Εξάλλου, αυτό το αποδεικνύουν και με την καθημερινή τους "αδράνεια" και με την καλοστημένη επιχείρηση χειραγώγησης του κινήματος των εργαζομένων, και με τη σύμπλευσή τους στη γραμμή υπηρέτησης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και της στήριξης των κυβερνήσεων που υπηρετούν αυτήν την πολιτική. Γι' αυτό και αποκλείουν, όπου μπορούν, τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ από τα προεδρεία ΝΤ ΑΔΕΔΥ, Σωματείων και Ομοσπονδιών».

Θυμίζουμε ότι στις εκλογές που έγιναν στις 4 Ιούνη, η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη, ενισχυμένη και σε ψήφους και σε έδρες. Στις εκλογές ψήφισαν 82 (το 2015 είχαν ψηφίσει 79). Η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) έλαβε 24 ψήφους (είχε 16), ποσοστό 29,2% (είχε 20%) και πήρε 3 έδρες (είχε 2). Η Α.Ρ.Κ.Ι. (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 7 ψήφους (είχε 23), ποσοστό 8,5% (είχε 29%) και δεν έβγαλε έδρα (είχε 3). Η ΔΑΚΕ έλαβε 25 ψήφους (είχε 21), ποσοστό 30% (είχε 26%), έβγαλε 3 έδρες (είχε 2). Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΑΣΚ) έλαβε 23 ψήφους (είχε 16), ποσοστό 28% (είχε 20%) και έβγαλε 3 έδρες (είχε 2). Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έλαβε 3 ψήφους, ποσοστό 3,5% και δεν έβγαλε έδρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ