Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση των εργαζομένων σε θυγατρική της «Πειραιώς»

Σε παρέμβαση μαζί με το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής αποφάσισαν να προχωρήσουν εργαζόμενοι της εταιρείας «PDS Services» (θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς) ζητώντας τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, επικαλούμενοι την παραβίαση εκ μέρους της Τράπεζας των όσων προβλέπονται από το ΠΔ 178/2002 (μεταβίβαση επιχείρησης και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων). Η απόφαση λήφθηκε σε συνέλευση - συγκέντρωση που έγινε χτες στο κτίριο της Τράπεζας στη Μεσογείων, όπου δουλεύουν εργαζόμενοι της PDS, ως απάντηση στην απόφαση της Τράπεζας να μεταβιβάσει ποσοστό της PDS στην εταιρεία ICAP και μαζί με αυτό να μεταβιβάσει και προσωπικό.

Στην τριμερή οι εργαζόμενοι θα θέσουν το ζήτημα κανένας εργαζόμενος να μη χάσει κανένα από τα δικαιώματά του. Να σημειωθεί ότι σε πρώτη φάση η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Πειραιώς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Σωματείου για συνάντηση.

Σχολιάζοντας την απόφαση μεταβίβασης, το Σωματείο επισημαίνει ότι «η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης προσπάθειας της Τράπεζας Πειραιώς να απαλλαγεί από προσωπικό (απόσχιση κλάδου φυλάκων - καθαριστριών) που δεν θα σταματήσει εδώ. Το Κλαδικό Σωματείο από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της "PDS Services", οι οποίοι αν και εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στις κεντρικές διευθύνσεις και τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, δεν θεωρούνται τραπεζοϋπάλληλοι, με τις πλάτες μάλιστα των 6 σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα, που δεν τους δέχονται ως μέλη (...) Πάγιο αίτημα του Σωματείου μας παραμένει η πρόσληψη από τις τράπεζες, ως τραπεζοϋπαλλήλων, όλων των εργαζομένων που προσφέρουν την εργασία τους σε αυτές, όμως μέχρι τότε οι τραπεζίτες θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε απόπειρα παραβίασης κεκτημένων δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων σε αυτές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ