Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε ετοιμότητα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους

Από την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση
Από την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση
Σε ετοιμότητα να δώσουν συνέχεια στις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους παραμένουν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά.

Χτες, αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ) είχε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με την εργοδοσία και εκπροσώπους των υπουργείων Εργασίας και Ναυτιλίας. Η συνάντηση ήταν αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 30 Μάη και συνεχίστηκαν και τα επόμενα 24ωρα, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και μια σειρά από άλλα αιτήματα.

Στη χτεσινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι γγ των υπουργείων Εργασίας, Α. Νεφελούδης, και Ναυτιλίας, Χρ. Λαμπρίδης, η εργοδοσία προσπάθησε να κωλυσιεργήσει όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Απέναντι στις προσπάθειες αυτές η αποφασιστική στάση του σωματείου είχε αποτέλεσμα να οριστεί νέα συνάντηση την Τρίτη 19/6, στις 5 μ.μ., «με σκοπό να λάβουμε τις απαντήσεις της εργοδοσίας πάνω στα δίκαια αιτήματά μας», όπως τονίζει το σωματείο, που έχει καταθέσει τις προτάσεις του για τη Σύμβαση εδώ και καιρό. Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει πως «η πάλη των εργαζομένων θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων», σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης.

Οσον αφορά την ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τα αρμόδια υπουργεία δεσμεύτηκαν πως μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιούνη θα έχουν λύσει όλα τα τεχνικά ζητήματα για να γίνει πράξη.

Κάλεσμα σε αγωνιστική επιφυλακή

Το Σωματείο σε ανακοίνωσή του «χαιρετίζει την καθολική και μαχητική συσπείρωση όλων των συναδέλφων στον απεργιακό αγώνα» των προηγούμενων ημερών και επισημαίνει ότι «αποτέλεσμα αυτού του σπουδαίου αγώνα που δόθηκε ήταν να σπάσουμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και των εργοδοτικών πλευρών να δώσουν λύση στα πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ».

Καλεί τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ σε αγωνιστική ετοιμότητα. Την Πέμπτη 21/6 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις απαντήσεις της εργοδοσίας και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους διεκδικούν: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μόνιμη - σταθερή δουλειά και ένταξη στα ΒΑΕ. Σύσταση Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας. Διεκδικούν, τέλος, η πόστα, δηλαδή η ομάδα εργασίας, να απαρτίζεται από 6 άτομα, όπως ισχύει για τους συναδέλφους τους λιμενεργάτες στον ΟΛΠ, αντί για 4 άτομα που είναι η σημερινή της σύνθεση, πράγμα που επιβαρύνει τους εργαζόμενους, τους εκθέτει σε συνθήκες εντατικοποίησης, κινδύνους ατυχημάτων και καταπόνηση του οργανισμού τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ