Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνέχεια στο αγωνιστικό σχέδιο δράσης από το ΠΑΜΕ

Τα συμπεράσματα από την πρόσφατη απεργιακή μάχη, στις 30 Μάη, καθώς και για τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων, με πρώτο σταθμό τα σημερινά και αυριανά συλλαλητήρια, συζήτησε στη χτεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ.

Εχοντας δώσει τη μάχη της απεργίας κόντρα στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση αλλά και στις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργανώνουν τώρα τη συζήτηση των συμπερασμάτων, μέσα από συλλογικές διαδικασίες στους χώρους δουλειάς.

Παράλληλα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες:

-- Σήμερα και αύριο οργανώνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, για να δοθεί αγωνιστική απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα της 4ης «αξιολόγησης» και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο.

-- Προετοιμάζουν απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο του Εμπορίου στις 24 Ιούνη και στις 15 Ιούλη, προωθώντας κοινή δράση και πρωτοβουλίες εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.

-- Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις για την υπογραφή και την εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, σε μια σειρά κλάδων, στους Οικοδόμους, στα Τρόφιμα - Ποτά, στο Μέταλλο, στους Ηθοποιούς, αλλά και σε χώρους δουλειάς όπως η «Cosco».

-- Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από σωματεία και εργαζόμενους στην Υγεία, όπως και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των συνταξιούχων, που προχωρούν σε νέες συγκεντρώσεις, στις 19 Ιούνη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Προετοιμάζουν την επιτυχία της αντιιμπεριαλιστικής συναυλίας του ΠΑΜΕ στις 13 Ιούλη στο Δημοτικό Θέατρο της Νέας Σμύρνης, με τη συμμετοχή του συγκροτήματος «Ναζίμ Χικμέτ» από την Τουρκία και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, με τραγούδια σε στίχους του ποιητή Γιάννη Ρίτσου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ