Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΡΤΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Απέκλεισαν συμβολικά τη γέφυρα Καλογήρου

Από τη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων
Από τη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων
Συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με τις οποίες διεκδικούν προστασία του εισοδήματός τους από την ανεξέλεγκτη δράση των γαλακτοβιομηχανιών.

Το περασμένο Σάββατο, κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν συμβολικά τη γέφυρα Καλογήρου, έπειτα από κάλεσμα των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών Αρτας και Πρέβεζας. Στη συγκέντρωση μίλησαν οι πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών αντίστοιχα, Β. Μπέτσας και Σπ. Κλινάκης. Κατήγγειλαν τη ραγδαία πτώση των τιμών στο γάλα το τελευταίο διάστημα, την ίδια στιγμή που συνεχίζεται η «απληρωσιά» από μεγαλεμπόρους και βιομηχανίες γάλακτος. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο κρέας, όπου η τιμή του έχει «πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα», όπως είπαν χαρακτηριστικά οι δύο πρόεδροι.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τονίστηκε ακόμη ότι οι λεγόμενες «διεπαγγελματικές οργανώσεις» σε γάλα και φέτα που προωθούν μεγάλες βιομηχανίες, αλλά και ορισμένες Ομοσπονδίες κτηνοτρόφων, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν λύνουν σε καμιά περίπτωση το πρόβλημα που προκαλείται από την ασυδοσία των βιομηχανικών ομίλων, αλλά τους δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και με πρωτεύοντα ρόλο στη διεπαγγελματική.

Οπως τονίστηκε, τέλος, οι κτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν να παλεύουν οργανωμένα διεκδικώντας: Κατώτερες εγγυημένες τιμές και μείωση του κόστους παραγωγής. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τη μείωση της τιμής στο γάλα που επιβάλλουν σχεδιασμένα οι μεγάλες βιομηχανίες. Ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) να προχωρήσει σε ουσιαστικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ισοζύγιο γάλατος και τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλατος. Να γίνει εργαλείο στα χέρια των κτηνοτρόφων και όχι των βιομηχάνων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας στους δέκα κτηνοτρόφους εγκαταλείπει την παραγωγή(2023-01-27 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν κινητοποιήσεις στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγωνιστικού 10ημέρου(2018-05-11 00:00:00.0)
Μόνη διέξοδος η πάλη ενάντια στην πραγματική πηγή των οξυμένων προβλημάτων τους(2018-05-09 00:00:00.0)
Τους «γδέρνουν» καρτέλ και μονοπώλια(2011-02-06 00:00:00.0)
Θολώνουν την τιμή του γάλακτος(2009-04-23 00:00:00.0)
Σε αδιέξοδο οι βοοτρόφοι(1998-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ