Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕΜΠΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ξεκινάει αύριο η νέα απεργία

Από τη συγκέντρωση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής
Από τη συγκέντρωση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής
Με νέα απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 6 Ιούνη, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για την ένταξή τους στα ΒΑΕ και για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Η απόφαση για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση πάρθηκε ομόφωνα κατά τη Γενική τους Συνέλευση που έγινε την 1η Ιούνη, μπροστά στην πύλη του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ). Στην ίδια συνέλευση και πάλι ομόφωνα, είχαν αποφασίσει τη συντεταγμένη επιστροφή στα πόστα τους λίγες ώρες πριν κλείσουν το τρίτο απεργιακό 24ωρο, για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.

Οι εργαζόμενοι επί τρεις σχεδόν μέρες έδωσαν με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργιακής τους κινητοποίησης, η οποία ξεκίνησε με τη μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και στην κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά, που έγινε μπροστά στις πύλες του ΣΕΜΠΟ «Cosco».

Υπενθυμίζεται ότι η υπεργολαβική εταιρεία («DPort»), που έχει συστήσει η «Cosco», κατέθεσε δυο αλλεπάλληλες αγωγές κατά της απεργίας (το δεύτερο και τρίτο 24ωρο, Πέμπτη και Παρασκευή 31/5 και 1/6 αντίστοιχα), αξιοποιώντας πλήρως το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο με το οποίο έχουν εξοπλίσει την εργοδοσία οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση. Στη βάση αυτών των νόμων, το δικαστήριο έκρινε «παράνομη» για «τυπικούς» λόγους την απεργία.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα μηνύματα αλληλεγγύης στους εργαζομένους και στο Σωματείο τους (ΕΝΕΔΕΠ). Στους συνδικαλιστικούς και άλλους μαζικούς φορείς που έχουν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις προστίθενται οι εξής: Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, Εργατικό Κέντρο Σάμου, Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Μεσσηνίας, Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμων Ηρακλείου, Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης». Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ