Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αποκρούστηκε και η νέα απόπειρα για νόθο συνέδριο

«Στο πόδι» βρέθηκαν την Κυριακή οι ταξικές δυνάμεις, σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι των Τρικάλων, αποτρέποντας τη νέα προσπάθεια διεξαγωγής ενός συνεδρίου νοθείας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Η διορισμένη μονοπαραταξιακή διοίκηση της ΠΑΣΚΕ, με το σιγοντάρισμα και άλλων δυνάμεων, επιδίωξε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες να κάνει συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους πίσω από την πλάτη των σωματείων και των εργαζομένων.

Είχε προηγηθεί, στις 24 Μάη, η πρώτη προσπάθεια για συνέδριο χωρίς να γίνει καν έλεγχος νομιμοποίησης αντιπροσώπων, που «ναυάγησε» μετά από την παρέμβαση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ). Μετά από πρόταση και καταλυτική παρέμβαση της ΔΑΣ, αποφασίστηκε η μετάθεση της Γενικής Συνέλευσης σε νέα ημερομηνία ώστε να προηγηθεί διαπαραταξιακός έλεγχος νομιμότητας.

«Η δέσμευση για τον έλεγχο αποτυπώθηκε σε κείμενο με τις υπογραφές και των πέντε παρατάξεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν ως συνδυασμοί στο συνέδριο», σημειώνει η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της. Οπως εξηγεί, όμως, στην πρώτη διαπαραταξιακή συνάντηση για τον έλεγχο (30 Μάη) η διορισμένη μονοπαραταξιακή διοίκηση (ΠΑΣΚΕ) με διάφορα τυπικά και νομικά προσχήματα αναίρεσε τα συμφωνηθέντα.

Συγκεκριμένα, «ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη διενέργεια συνεδρίου με έλεγχο που θα κάνει μόνο με τον εαυτό της», ενώ την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση «σιγοντάρισαν και οι άλλες παρατάξεις, μην παίρνοντας ουσιαστική θέση ή και συμφωνώντας με την άμεση διενέργεια ενός νόθου συνεδρίου».

Η αθλιότητα συνεχίστηκε με την προσπάθεια να στηθεί το νόθο συνέδριο εν κρυπτώ με συνοπτικές διαδικασίες: «Με μια σύντομη και δυσδιάκριτη ανακοίνωση σε τοπική εφημερίδα το Σάββατο 2 Ιούνη ανακοίνωσε (σ.σ. η διοίκηση) τη διεξαγωγή συνεδρίου την Κυριακή 3 Ιούνη στις 11 το πρωί!», καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Οι αντιπρόσωποι όχι μόνο δεν ενημερώθηκαν αλλά ...κλειδώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο, από τη διορισμένη διοίκηση, που άλλαξε «αιφνίδια και χωρίς ειδοποίηση κλειδαριές στην κεντρική είσοδο του κτιρίου», ενώ κάλεσε και εταιρεία σεκιούριτι για να «προστατεύσει» το χώρο. Κάτω από την αντίδραση των εκπροσώπων της ΔΑΣ, οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι αποχώρησαν, στη θέση τους όμως κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.

Ολες οι άθλιες προσπάθειες έπεσαν στο κενό χάρη στις συνεχείς παρεμβάσεις των αντιπροσώπων της ΔΑΣ και των εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν στο χώρο, με αποτέλεσμα η διαδικασία - παρωδία να αναβληθεί. Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που συστεγάστηκαν το προηγούμενο διάστημα στις διορισμένες διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου και πρωτοστάτησαν στη νοθεία, στον εκφυλισμό και τη διαλυτική κατάσταση.

«Η μάχη που δίνουμε αυτούς τους μήνες στο ΕΚ Τρικάλων δεν είναι για τις πλατιές καρέκλες», τονίζει η ΔΑΣ και καταλήγει: «Είναι μια μάχη για να είναι το ΕΚ Τρικάλων το στήριγμα όλων των εργαζομένων, ο συνάδελφός τους σε κάθε στιγμή στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ