Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε Ηπειρο και Πελοπόννησο

Αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Ωρωπό Πρεβέζης την Τετάρτη 16/5, έπειτα από κάλεσμα των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Αρτας και Πρέβεζας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν κτηνοτρόφοι και αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής, παρευρέθηκε επίσης ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας.

Συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η κατακόρυφη πτώση των τιμών παραγωγού στο γάλα, εξαιτίας της ασυδοσίας των βιομηχανιών, αλλά και ζητήματα που αφορούν τις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών των κτηνοτρόφων, τον αντιαγροτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ κ.ά.

Αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να γίνουν περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά για την καλύτερη προετοιμασία μαζικών κινητοποιήσεων, όπως και να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων στις 30 Μάη. Ακόμα, να σταλεί αίτημα στην Περιφέρεια Ηπείρου για σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την επιβίωση των κτηνοτρόφων. Τέλος, να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στη γέφυρα Καλογήρου, στις 2 Ιούνη στις 10 π.μ.

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν: Κατώτερες εγγυημένες τιμές και μείωση του κόστους παραγωγής. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τη μείωση της τιμής στο γάλα, που επιβάλλουν σχεδιασμένα οι μεγάλες βιομηχανίες. Ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) να προχωρήσει σε ουσιαστικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ισοζύγιο γάλακτος και τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλακτος.

Στο μεταξύ, τη συμμετοχή στο αγωνιστικό δεκαήμερο πανελλαδικής δράσης στα τέλη Ιούνη, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ). Σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισε να προχωρήσει σε συσκέψεις στους νομούς της Περιφέρειας, για την καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση της δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ