Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Καθημερινές συσκέψεις για την προετοιμασία της απεργίας

Από τη μαζική Γενική Συνέλευση των Παραρτημάτων Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής
Από τη μαζική Γενική Συνέλευση των Παραρτημάτων Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής
Με συσκέψεις και συνελεύσεις, εξορμήσεις και παρεμβάσεις προετοιμάζουν την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 30 Μάη Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Με τις πρωτοβουλίες τους απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις συγκεντρώσεις στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα που δεν έχουν τέλος, τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη. Να διαδηλώσουν προτάσσοντας τα αιτήματα και τις ανάγκες τους κάτω από το σύνθημα: «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!».

Αντίστοιχη δράση αναπτύσσουν σωματεία και φορείς αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και μικρομεσαίων αγροτών, αποφασίζοντας τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, δυναμώνοντας το κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους και συντονίζοντας τον αγωνιστικό τους βηματισμό.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Μαζική συνέλευση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης η Γενική Συνέλευση των Παραρτημάτων Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Στο επίκεντρο της συνέλευσης βρέθηκαν η πάλη για την εφαρμογή της τοπικής κλαδικής ΣΣΕ και την υπογραφή της και από άλλες επιχειρήσεις, καθώς και η οργάνωση αλλά και το περιεχόμενο της απεργίας στις 30 Μάη.

Παράλληλα, καταδικάστηκαν η σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ καθώς και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα των επόμενων συσκέψεων

Μετά τις επιτυχημένες συσκέψεις συνδικάτων και φορέων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της απεργίας συνεχίζονται ως εξής:

  • Στην Εύβοια, τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, Μετάλλου Εύβοιας, Τεχνιτών Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλούν σε σύσκεψη σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών οργανώνει σήμερα Παρασκευή η Γραμματεία Κοζάνης, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί τα εργατικά συνδικάτα της Φθιώτιδας, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, μικρών ΕΒΕ και αγροτών, σε σύσκεψη - συζήτηση την Κυριακή 20/5, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
  • Στην Καβάλα, σε σύσκεψη για την επιτυχία της απεργίας καλούν τη Δευτέρα 21/5, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ», τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ.
  • Σύσκεψη - συζήτηση εργατικών σωματείων, ενώσεων μικρών ΕΒΕ, Συλλόγων συνταξιούχων και γυναικών της Μαγνησίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/5, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».
  • Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ προχωρούν σε οργανωτική σύσκεψη την Τετάρτη 23/5, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Σάμου καλεί σε συσκέψεις φορέων τους εμπορικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και αγροτών Σάμου και Ικαρίας. Η σύσκεψη στη Σάμο θα γίνει την Τετάρτη 23/5, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ. Στην Ικαρία θα γίνει σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο Ευδήλου.
  • Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί σε σύσκεψη προετοιμασίας της απεργίας τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους και τους επιστήμονες, την Τετάρτη 23/5, στις 7μ.μ., στα γραφεία του.
  • Τα σωματεία και οι φορείς της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας καλούν σε σύσκεψη την Τετάρτη 23/5, στις 7 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα (Πλάτωνος 24).
  • Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας οργανώνει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 23/5, στις 12 μ., στον κινηματογράφο «ΙΛΙΟΝ», με θέμα την προετοιμασία της απεργίας.
  • Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) καλεί σε σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας την Πέμπτη 24/5, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου (Κάνιγγος 27).
  • Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καλεί σε ευρεία σύσκεψη τα σωματεία του νομού Αττικής, την Κυριακή 27/5, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της (Πειραιώς 1, 5ος όροφος). Στη σύσκεψη θα γίνει ενημέρωση από τη συνάντηση με τον ΣΕΒ για την υπογραφή νέων κλαδικών ΣΣΕ και συζήτηση για την οργάνωση της απεργίας στις 30 Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ