Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «MEDIA MARKT»
Αντιμέτωποι με το «μαστίγιο» της «αξιολόγησης»

Το «μαστίγιο» της «αξιολόγησης» που επιστρατεύει η επιχείρηση «Media Markt» απέναντι στους εργαζόμενους καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Δεκάδες εργαζόμενοι στην επιχείρηση κλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες να υπογράψουν κείμενο που είχε ενιαία φόρμα. Το κείμενο περιλάμβανε «παρατηρήσεις» για την αποδοτικότητά τους όσον αφορά τις πωλήσεις, καταλήγοντας πως η επιχείρηση θέλει να επιστήσει την προσοχή για τη «μη επίτευξη των στόχων».

«Πρόκειται ξεκάθαρα για κείμενο που στο όνομα της "αξιολόγησης", έχει στόχο να δυναμώσει την εντατικοποίηση των όρων δουλειάς, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, σε έναν κλάδο που οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν "γαλέρα"», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία. Καλεί τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν από την τακτική της εργοδοσίας, να απευθυνθούν στα κλαδικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων σε κάθε πόλη, να οργανωθούν σε αυτά. «Η εργοδοτική τρομοκρατία στους εργασιακούς χώρους του Εμπορίου θα σπάσει όταν κατανοήσουμε τη δύναμη που έχουμε, όταν διεκδικητικά βγούμε μπροστά με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας», καταλήγει η Πανελλαδική Γραμματεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ