Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία

Κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία διοργάνωσαν την Τετάρτη 16/5 το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Δυναμική ήταν η παρουσία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, στη Μονάδα Ψυχικής Υγείας «Μετάβαση», στην Περιφέρεια, αλλά και από άλλους χώρους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, συμμετέχοντας στην τρίωρη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Στην ομιλία του, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σπύρος Καμπίτσης, τόνισε ότι «το Εργατικό Κέντρο τρία χρόνια τώρα με συνεχή δραστηριότητα αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών μας, που καθημερινά επιδεινώνονται. (...) Ο αγώνας τώρα πρέπει να είναι πιο μαζικός και αποφασιστικός από ποτέ! Η υπόθεση της Υγείας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη δεν λύνεται με τσιρότα και ευχές, αλλά με δραστικά μέτρα και πολιτικές αποφάσεις. Δεν θεωρούμε ότι απάντηση είναι οι προσλήψεις επικουρικών ούτε οι μετακινήσεις προσωπικού από δομή σε δομή».

Επισήμανε ακόμη ότι «έχουν τεράστια ευθύνη οι προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά την ταφόπλακα την έβαλε η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που φέρει τεράστια ευθύνη και για έναν επιπλέον λόγο: Την ασταμάτητη προσπάθεια να αποπροσανατολίσει, να εφησυχάσει, να μας πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς. Καταγγέλλουμε και την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ που πανηγύριζε για την προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού, που ακόμα και αν γίνουν πράξη δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τις ανάγκες μας».

Μεταξύ άλλων, τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν τα εξής: Να λειτουργούν τα χειρουργεία με πλήρη στελέχωση σε μόνιμο προσωπικό. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού. Να λειτουργήσουν η ΜΕΘ και η Ψυχιατρική Κλινική με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Να μη γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, το Κέντρο Υγείας Ιθάκης και τις υπόλοιπες δομές. Να ανακληθούν όσες έχουν γίνει, να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί και να καλυφθούν τα κενά με νέες μόνιμες προσλήψεις. Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής Υγείας. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ