Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκλητική υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής και δεσμεύσεις για κλιμάκωσή της

ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας μίλησε όπως θα μιλούσε ένας πρωθυπουργός της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, ομολογώντας ότι η δική του κυβέρνηση εφάρμοσε τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις πιο αποτελεσματικά απ' τους προηγούμενους

  • Τις αντιλαϊκές επιδόσεις της κυβέρνησης εξήρε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, κατά τη χτεσινή επίσκεψή του στην Αθήνα.
  • Επικέντρωσε στην ανάγκη να συνεχιστούν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και μετά την ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου, προκειμένου να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Αλλά και να μην υπάρξει καμιά επιστροφή στο παρελθόν σε ό,τι αφορά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που αφαιρέθηκαν την περίοδο της κρίσης, πράγμα για το οποίο εγγυάται η κυβέρνηση.
  • Τα πανηγύρια του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατόρθωσε την «υπεραπόδοση της οικονομίας», ξεζουμίζοντας το λαό, και ότι τήρησε τις υποσχέσεις της προς τους «εταίρους», συνιστούν πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Οπως και οι διακηρύξεις ότι η ΕΕ «εκδημοκρατίζεται», στο φόντο μάλιστα της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org