Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καθημερινές συγκεντρώσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας

Η Θ. Καπέτη
Η Θ. Καπέτη
Συνεχίζονται καθημερινά οι συγκεντρώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε τόπους δουλειάς, συνοικίες, ΑΕΙ - ΤΕΙ, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή.

Στο πλαίσιο αυτό, σε μαχητική συγκέντρωση στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ μίλησε χτες το απόγευμα η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Κάλεσε τη νεολαία να δώσει το δικό της στίγμα μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις που σηματοδοτεί η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τη μετατροπή της σε μια ατελείωτη βάση εφόρμησης αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων που δολοφονούν λαούς για το μοίρασμα της λείας στην περιοχή. Στις επικείμενες φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές, με την ψήφο τους να μετατρέψουν την κάλπη σε μια μεγάλη αντιπολεμική - αντιΝΑΤΟική «διαδήλωση» των φοιτητών, ενάντια στο κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργείται από κυβέρνηση, ΝΔ και τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Και τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερα «να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες, οι συνελεύσεις, οι κινητοποιήσεις και οι ενέργειες καταδίκης του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε κάθε χώρο, σε κάθε σχολή, σε συμπόρευση και συντονισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, και μπροστά στην Πρωτομαγιάτικη απεργία».

Από τη χτεσινή εκδήλωση στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ
Από τη χτεσινή εκδήλωση στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ
Οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται σήμερα και τις επόμενες μέρες, και μεταξύ αυτών προγραμματίζονται:

Στην Αττική

Σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Μεταφορών καλεί σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, με ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 9 π.μ., ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θα επισκεφτεί το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ, η ΚΟΒ Ασφαλιστικών Εταιρειών καλεί σε συγκέντρωση στο Στέκι Πολιτισμού & Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, πλησίον ΗΣΑΠ «Βικτώρια»), με ομιλήτρια την Τόνια Γαρδούνη, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 2 Μάη:

-- Στη 1 μ.μ., οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Φυσικομαθηματική καλούν σε συγκέντρωση στο Μαθηματικό (Αμφιθέατρο 21), με ομιλητή τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ.

-- Στη 1 μ.μ., οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο καλούν σε συγκέντρωση στο Γεωπονικό (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), με ομιλητή τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Σερρών καλεί σε συγκέντρωση στο Πετρίτσι, με ομιλητή τον Κώστα Ιντζέ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας.

Αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ., η ΚΟ Χημικής Βιομηχανίας καλεί σε σύσκεψη στα γραφεία της ΚΟ Σίνδου, με ομιλητή τον Αλέξη Γουσόπουλο, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.

Την Κυριακή 29 Απρίλη:

-- Η ΚΟΒ Νάουσας καλεί στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας, σε σύσκεψη με εργαζόμενους από εργοστάσια τροφίμων, με ομιλητή τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 30 Απρίλη, στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης οργανώνουν πολιτική συγκέντρωση στο Πάρκο Μ. Πατρικίου, με ομιλητή τον Σάκη Βαρδαλή, βουλευτή του ΚΚΕ.

Σε άλλες πόλεις

Αύριο Σάββατο:

-- Στις 8 μ.μ., στο Μεσολόγγι, στην αίθουσα «Τρικούπειου» Πολιτιστικού Κέντρου, θα μιλήσει ο Κώστας Δρόσος, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

-- Στις 8.30 μ.μ., στην Αμφιλοχία, στο καφενείο «Κορομηλιά», θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 29 Απρίλη, στις 11 π.μ., στο χωριό Τρύφος Αιτωλοακαρνανίας, καφενείο «Γιάννη Παύλου», θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org