Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τα νοικοκυριά πληρώνουν πανάκριβα την «απελευθέρωση» της Ενέργειας

Το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη με κατεπείγουσες διαδικασίες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταγγέλλει με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Με κατεπείγουσες διαδικασίες η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε στις 25/4/2018 το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, σε συνέχεια των σχεδίων ιδιωτικοποίησης των προκατόχων της κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το νομοσχέδιο συναντάει την καθολική αντίδραση και τις μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Υλοποιεί τη συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ, ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της ΕΕ για παραπέρα "απελευθέρωση" και εμπορευματοποίηση της Ενέργειας, για να βρουν εγγυημένα κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια των μονοπωλιακών ομίλων. Την "απελευθέρωση" την έχουν ήδη πληρώσει πανάκριβα τα λαϊκά νοικοκυριά με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας να αυξάνεται κατά 157% από το 2000, ενώ το 30% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας. Η κυβέρνηση με το νόμο της οδηγεί σε νέες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος για το λαό, σε απολύσεις και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στον κλάδο, ωφελεί μόνο τους επενδυτές και τους βιομηχάνους».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει την Επιτροπή πώς τοποθετείται απέναντι στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τα επίσημα συγκριτικά στοιχεία της Eurostat, από το 2010 δεν υπάρχει κράτος - μέλος της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) στο οποίο η «απελευθέρωση» και εμπορευματοποίηση της Ενέργειας να ωφέλησε το λαό και να μείωσε την τιμή της Ενέργειας για τα λαϊκά νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org