Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο και την Κυριακή οι εκδηλώσεις για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές

Την Κυριακή 29 Απρίλη, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου

Αύριο, Σάββατο, ξεκινάει το διήμερο εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ για τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μάη 1944.

Αύριο, στις 19.00, θα διεξαχθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής δύο θεματικές συζητήσεις:

  • Η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στο Μεσοπόλεμο. Η συμβολή του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η γνώση και η μόρφωση βασικό συστατικό της κομμουνιστικής πρωτοπορίας. Το παράδειγμα της Ακροναυπλίας. Θα μιλήσει η Κυριακή Καμαρινού, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 29 Απρίλη, στις 19.00, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Θα ακολουθήσει συναυλία του μεγάλου Ελληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Στη συναυλία, που θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης, τραγούδια του θα ερμηνεύσουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Χαλκιάς. Μαζί τους και οι Δάφνη Ζουρνατζή και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Συμμετέχουν η ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία» και το πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Coro» σε διδασκαλία της Ανθής Γουρουντή.

Το πρόγραμμα της συναυλίας

Θα ακουστούν τραγούδια από το «Χρονικό», σε στίχους Κ. Χ. Μύρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσίασε για πρώτη φορά το «Χρονικό» το 1969, στο ιστορικό στούντιο «Λήδρα», και την ίδια χρονιά ανέθεσε στους Νίκο Ξυλούρη και Μαρία Δημητριάδη την ερμηνεία και για την ηχογράφηση του έργου στο δίσκο.

Από τους κύκλους τραγουδιών «Εργάτες» (1976) και «Εντεύθεν» (2015), σε στίχους του Γ. Μαρκόπουλου.

Από τη σειρά τραγουδιών «Ανεξάρτητα» (1976), σε στίχους του συνθέτη, του Γιώργου Χρονά και του Γιώργου Σκούρτη.

Από το μουσικό έργο «Ηλιος ο πρώτος» (1969), σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, και από το συμφωνικό έργο «Πέντε Στάσιμα», σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.

Από το μουσικό έργο «Ιθαγένεια» (1972), σε στίχους Κ. Χ. Μύρη, και «Θητεία» (1974), σε στίχους Μάνου Ελευθερίου.

Από τη σειρά τραγουδιών «Τα τραγούδια του νέου πατέρα» (1972), σε στίχους Μιχάλη Κατσαρού.

Από τον κύκλο τραγουδιών «Σεργιάνι στον κόσμο» (1979), σε στίχους Σαπιέντια και του συνθέτη, Πάνου Θεοδωρίδη, Μάνου Ελευθερίου και Μελέτη Κυριακού.

Από τη σειρά τραγουδιών «Παράθυρο στη Μεσόγειο», σε στίχους Μιχάλη Σταυρακάκη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org