Παρασκευή 13 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
«Νυν υπέρ πάντων» οι ΝΑΤΟικές «υποχρεώσεις»

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν τα παραπάνω, με την κυβέρνηση να βάζει πλάτη στους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποσπώντας προς τούτο τα εύσημα των υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων, από αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια περισσεύει η υποκρισία.

Ενδεικτικά, ο αν. υπουργός Αμυνας, Φ. Κουβέλης, μιλώντας χτες στο ρ/σ «24/7», έλεγε ερωτηθείς για την κλιμάκωση της έντασης στη Συρία: «Η Αθήνα βλέπει τις εξελίξεις με ανησυχία, με την έννοια ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρεθούμε μπροστά στον παραλογισμό μιας σύγκρουσης, που θα είναι ό,τι χειρότερο για την ευρύτερη περιοχή»!

Την ώρα εξάλλου, που καταγράφεται ήδη αύξηση της δραστηριότητας στη Βάση, υποστήριζε ότι «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα αίτημα για ιδιαίτερη λειτουργία της βάσης της Σούδας. Δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο αίτημα».

Ωστόσο, στη γνωστή γραμμή όλων των κυβερνήσεων περί συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας, προσέθετε ότι «η Σούδα έχει τις λειτουργίες της, αυτές που προβλέπονται από τις συμβατικές υποχρεώσεις, οι οποίες υπάρχουν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ συνολικότερα», κάνοντας σαφή την απόφαση της κυβέρνηση να τις τηρήσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μια γραμμή που περνά οριζόντια το εγχώριο αστικό πολιτικό σκηνικό, εφόσον ταυτίζονται με τη βασική, στρατηγική επιλογή του ντόπιου κεφαλαίου για στοίχισή του στον ευρωατλαντικό άξονα.

Το περιέγραψε ξεκάθαρα χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ανταποκριτές του ξένου Τύπου στην Αθήνα, λέγοντας ερωτηθείς για τις σχέσεις Δύσης - Ρωσίας και τη θέση της ΝΔ: «Η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς δεσμούς με τη Ρωσία, πολιτιστικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς, ιστορικούς. Η Ελλάδα είναι σε μια πιο ιδιόμορφη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ομως η Ελλάδα ταυτόχρονα είναι μέλος της ΕΕ και είναι και μέλος του ΝΑΤΟ. Και ως προς τα ζητήματα της πολιτικής απέναντι στη Ρωσία δεσμεύεται από τις αποφάσεις της ΕΕ και δεσμεύεται και από τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ»...


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org