Παρασκευή 13 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τη ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις Λαϊκές Δημοκρατίες

Στις 21 Απρίλη, στον Περισσό, θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Το Σάββατο 21 Απρίλη, στις 19.00, στην αίθουσα Συνεδρίων του Κόμματος στον Περισσό, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, αφιερωμένη στη ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις Λαϊκές Δημοκρατίες.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν θεατρική παράσταση και μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «Μπουζούκι».

Παράλληλα, στο προαύλιο θα λειτουργεί έκθεση με πλούσιο αρχειακό υλικό από τη ζωή των πολιτικών προσφύγων.

Η εκδήλωση θα αναδείξει τη ζωή των πολιτικών προσφύγων στις σοσιαλιστικές χώρες, αλλά και τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, για τα οποία οι μαχητές του ΔΣΕ που βρέθηκαν εκεί μετά την υποχώρηση αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες. Εκεί, στις χώρες όπου η εργατική τάξη είχε την εξουσία, οι πολιτικοί πρόσφυγες έμαθαν τη γλώσσα και με τη φροντίδα του εργατικού κράτους απέκτησαν μόρφωση, είχαν πρόσβαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην Υγεία και στην Πρόνοια. Οι χώρες αυτές, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν από τις καταστροφές του πολέμου, με την απλόχερη βοήθεια που έδωσαν στους Ελληνες πολιτικούς πρόσφυγες απέδειξαν στην πράξη τι σημαίνει διεθνισμός και κυρίως απέδειξαν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού.

  • Για την εκδήλωση, την Παρασκευή 20 Απρίλη, το απόγευμα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη. Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6941416874 και 6944367441.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ