Παρασκευή 13 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καλεί σε ετοιμότητα μπροστά στις εξελίξεις

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη Συρία

«Μυρίζει μπαρούτι στην ευρύτερη περιοχή Συρίας, Μ. Ανατολής, Ανατ. Μεσογείου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, καλώντας σε επαγρύπνηση και πάλη το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) επισημαίνει τους νέους ακόμα πιο σοβαρούς κινδύνους για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της περιοχής εξαιτίας της όξυνσης των αντιθέσεων - ανταγωνισμών ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις συμμαχίες τους. (...)

Αυτό που γίνεται γύρω μας είναι η πρακτική έκφραση του συνθήματος "Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν"! Στο καυτό μέτωπο της Συρίας, στο δολοφονικό όργιο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, στην τραγωδία του λαού της Υεμένης, στην ανοιχτή πληγή της Ουκρανίας είναι ορατή "διά γυμνού οφθαλμού" η ματωμένη σφραγίδα του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. (...)

Η προετοιμασία με συγκέντρωση φονικών μέσων τεράστιας δύναμης πυρός, οι δηλώσεις "αποτροπιασμού για τις δολοφονίες αθώων", οι απειλές κάθε είδους είναι προπέτασμα καπνού και πολιτική - ιδεολογική - ψυχολογική προετοιμασία των λαών είτε για παθητική αποδοχή ή και ενεργητική στράτευση με την πλευρά των "τιμωρών". (...)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλα τα κόμματα - φορείς που συντάσσονται στη γραμμή της "εθνικής ενότητας - εθνικής ομοψυχίας" φέρουν βαριές ευθύνες για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Εξίσου βαριές είναι οι ευθύνες τους για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα τεράστιο ορμητήριο - βάση εξόρμησης των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Κοντά στις υπάρχουσες ευρωΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου, νέες βάσεις κάθε είδους έρχονται να ενισχύσουν τις πολεμικές δυνατότητες των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. (...)

Στον πυρετό της πολεμικής προετοιμασίας τους για χτύπημα - "τιμωρία" στη Συρία, η βάση της Σούδας έχει την "τιμητική της". Δεν μπορούν να παριστάνουν τους αθώους όταν προσφέρουν βάση εξόρμησης για τις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών, όποιο μανδύα κι αν φέρουν, για να ξεγελάσουν τους λαούς.

Ολα τα παραπάνω, ο ορατός κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, κάνουν επιτακτική την ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης και ετοιμότητας του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος.

  • Οχι στην ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
  • Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.
  • Φονιάδες - ληστές - υποκριτές είναι όλοι οι ιμπεριαλιστές.
  • Οχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ειρήνη φιλία των λαών.
  • Καμία θυσία για την πλουτοκρατία».

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org