Παρασκευή 13 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΝΗ
Οι εργαζόμενοι να μη συμβιβαστούν με την ομηρία και την ανασφάλεια

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Να μη συμβιβαστούν με τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, της ομηρίας και της ανασφάλειας, κάλεσε τους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη στο χώρο. Σημειώνεται ότι μέχρι τέλος του 2018 - αρχές του 2019, τουλάχιστον 120 εργαζόμενοι θα απολυθούν από το νοσοκομείο.

Ο βουλευτής συνομίλησε με το προσωπικό στην κουζίνα, στο φαρμακείο, στο γραφείο κίνησης κ.α. και αναφέρθηκε στην πρόσφατη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους εργαζόμενους στη σίτιση και την καθαριότητα που ήταν απλήρωτοι για μήνες. Ανέδειξε ως αιτία της απληρωσιάς τους το θεσμικό πλαίσιο, που τους καθιστά ομήρους των νόμων που από κοινού έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ανέδειξε την αξία που είχε ο δικός τους αγώνας με το σωματείο, καθώς έτσι αναγκάστηκε η κυβέρνηση να δώσει έστω μια προσωρινή λύση. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σίτιση έχουν εμπειρία από την πρόσφατη προκήρυξη (που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι θα εξασφάλιζε δουλειά σε όλους) που άφησε έξω 20 άτομα και κάτω από την αποφασιστική στάση του σωματείου και όλων των εργαζομένων έμειναν ως παρατασιούχοι μέχρι και τον Ιούλη του 2018.

Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο πρόκειται να απολυθούν οι 20 παρατασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σίτιση και 5 εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, τέλος Σεπτέμβρη 7 εργαζόμενοι με μπλοκάκι της Παιδοψυχιατρικής κλινικής, μέχρι τέλος του Δεκέμβρη 27 επικουρικοί εργαζόμενοι (γιατροί και λοιπό προσωπικό) και μέχρι τέλος Φλεβάρη του 2019 60 εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ.

«Η αιτία που δεν μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι και δεν γίνονται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι η προώθηση της παραπέρα λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες", που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την "πώληση" υπηρεσιών Υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Γι' αυτό μειώνεται το μόνιμο προσωπικό στις δημόσιες μονάδες, αφού οι "πολυδιαφημιζόμενες" προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι λιγότερες από τις συνταξιοδοτήσεις - αποχωρήσεις. Ενώ, αντίθετα, επεκτείνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κυρίως από τα έσοδα των νοσοκομείων και προγράμματα του ΟΑΕΔ (δηλαδή από τις εισφορές μας)», είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις να μην υποκύψουν στη μοιρολατρία «του τίποτα δεν γίνεται», να μην «τσιμπήσουν» στον εφησυχασμό και τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούν η κυβέρνηση και οι συνδικαλιστές της και να προετοιμαστούν για συνέχιση της πάλης τους. Να αγωνιστούν μαζί με όλες τις λαϊκές οικογένειες, για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ