Τετάρτη 4 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολόκληρη η συναυλία του Θ. Μικρούτσικου στο πόρταλ «902.gr»

Μετά την ολοκλήρωση των τριών συναυλιών του Θάνου Μικρούτσικου σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ, το πόρταλ «902.gr» έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρη τη συναυλία που έγινε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Στις τρεις συναυλίες παρουσιάστηκαν δύο πρωτοποριακά σε μορφή και περιεχόμενο έργα, γραμμένα το 1976. «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», σε απόδοση Γ. Ρίτσου, και «Καντάτα για τη Μακρόνησο», σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Παρουσιάστηκαν επίσης επιλογές πολιτικών τραγουδιών απ' όλη τη μουσική διαδρομή του συνθέτη, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή.

Στα κατάμεστα στάδια βρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, τραγουδώντας αγαπημένα τραγούδια που εμψυχώνουν, συγκινούν, μαχητικοποιούν, προβληματίζουν. Τραγούδησαν με βεβαιότητα ότι «η Γη θα γίνει κόκκινη», τιμώντας τα 100 χρόνια του ΚΚΕ αλλά και έναν μεγάλο συνθέτη, που έχει προσφέρει πολλά, όχι μόνο στην καλλιτεχνική παραγωγή αυτού του τόπου, αλλά και στο ίδιο το κίνημα, μέσα από το έργο του.

Ερμήνευσαν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Μίλτος Πασχαλίδης.

Επαιξαν οι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο, σοπράνο και άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρες), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Δημήτρης Ντουτσούλης (ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Νίκος Σακελλαράκης (τρομπέτα), Τζίμης Σταρίδας (τρομπόνι).

Οπτικό υλικό: Κώστας Σταματόπουλος, Σωτήρης Γκέκας.

Τεχνικοί ήχου: Γιώργος Κορρές, Γιώργος Κολεβέντης.

Φωτιστής: Ανδρέας Κούρτης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ