Τετάρτη 28 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Ακόμα αναζητά την ... αρμοδιότητά της

Την παράταση ενός μήνα για να συνεχίσει να ...αναζητά την αρμοδιότητά της, αλλά και στο μεταξύ να συντάξει και το κενό περιεχομένου πόρισμά της, αποφάσισε να ζητήσει χτες η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση «Novartis», από την ολομέλεια της Βουλής.

Χτες, η συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία έχουν απομείνει πλέον μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αφιερώθηκε στην ανάγνωση των επιστολών των 9 πολιτικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση, στις οποίες γνωστοποιούν ότι αρνούνταν να παρουσιαστούν και να καταθέσουν στην Επιτροπή μόνο για το θέμα της αρμοδιότητάς της. Ο μόνος από τους 10 που κατέθεσε ήταν ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μετά από δικό του αίτημα.

Για τον πλήρη εκφυλισμό της Επιτροπής την ευθύνη φέρει η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία αξιοποίησε τη συγκρότηση της Επιτροπής για επικοινωνιακά παιχνίδια, για τη συντήρηση του διπολικού καβγά με τη ΝΔ στο πεδίο της σκανδαλολογίας, συγκαλύπτοντας τους υπαίτιους και συνολικά την αντιλαϊκή της πολιτική.

Στο «παιχνίδι» συμμετείχαν άλλωστε η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, που από την αρχή έκαναν λόγο για την «ακυρότητά» της, ενώ τώρα «πιάνοντας την πάσα» μιλάνε για σκευωρία. Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ...αναζήτηση της αρμοδιότητας έχει προγραμματιστεί για τις 29/3.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org