Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Να σταματήσει η επιχείρηση τρομοκράτησης στην «BAKEHELLAS»

Να σταματήσει τώρα η επιχείρηση τρομοκράτησης της Σωματειακής Επιτροπής του στην επιχείρηση «BAKEHELLAS» απαιτεί το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας.

Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «η εργοδοσία αντέδρασε στη σύσταση της σωματειακής επιτροπής γιατί δεν θέλει να αλλάξει ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί. Τη Δευτέρα έστειλε με εξώδικο την απόλυση σε ένα από τα μέλη της 3μελούς επιτροπής. Την ώρα της βάρδιας διευθυντικό στέλεχος επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους άλλους δύο συναδέλφους της επιτροπής.

Παράλληλα, πιέσεις ασκούνται σε όλους τους εργαζόμενους και στα δύο εργοστάσια στο Σχηματάρι, για να πουν ποιοι έχουν γραφτεί στο σωματείο και ποιοι είναι αυτοί που μίλησαν έξω από το εργοστάσιο για τις εργασιακές συνθήκες.

Για την απόλυση έχουμε ήδη απευθυνθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς έγινε εξαιτίας συνδικαλιστικής δράσης. Ομως συνάδελφοι, ο πιο αποφασιστικός παράγοντας για να γυρίσει ο εργαζόμενος στη δουλειά είναι η στήριξη από τους ίδιους τους συναδέλφους του.

Ολοι για έναν και ένας για όλους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο για να διεκδικήσουμε πιο αποτελεσματικά τα δικαιώματά μας. Να ξεπεραστούν οι φόβοι που υπάρχουν. Κανένας να μην ξεγελαστεί επειδή τις τελευταίες μέρες σε ορισμένους συναδέλφους η εργοδοσία δείχνει το "καλό" της πρόσωπο για να αξιώσει να μην γραφτούν στο σωματείο. Είναι παγίδα.

Το μόνο που μπορεί να μας επιτρέψει να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειές μας, είναι η οργάνωση και δράση μας. (...)

Ολοι στο σωματείο. Η δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες είναι δικαίωμα.

Διεκδικούμε: Προσλήψεις σε όλα τα τμήματα για να μην δουλεύουμε 12ωρα όταν συνάδελφοι παίρνουν την κανονική άδεια. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και αναδρομικά. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και χορήγηση ΜΑΠ (μπότες, ασανσέρ, καπέλωμα παλετών, βαριές λαμαρίνες, καρότσια κ.ά.). Χορήγηση εκκαθαριστικών σημειωμάτων μισθοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ