Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ μετά από αίτημα της ΔΑΣ

Συνεδριάζει αύριο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, ύστερα από αίτημα της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ - ο συνδυασμός των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), για να εξετάσει το ζήτημα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ γύρω απ' αυτό.

Στην επιστολή της για το ζήτημα προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, η ΔΑΣ σημείωνε τα εξής:

«Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι το προεδρείο της ΓΣΕΕ προχώρησε σε συμφωνία με τις εργοδοτικές ενώσεις και μάλιστα πραγματοποιώντας κρυφά συνάντηση μαζί τους. Προχωρήσατε στη συμφωνία χωρίς να κρατήσετε ούτε καν τους τύπους. Δεν συνεδρίασε κανένα όργανο, που δείχνει τη βιασύνη σας να συνυπογράψετε την πολιτική εργοδοτικών οργανώσεων και κυβέρνησης. Γνωρίζετε επίσης ότι αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη απεργιακές κινητοποιήσεις των οικοδόμων, των τροφίμων, των ηθοποιών και μουσικών και κινητοποιήσεις άλλων κλάδων.

Το κοινοποιημένο με εξώδικο προς τους εργοδότες πλαίσιο αιτημάτων καθώς και οι αποφάσεις του ΓΣ της ΓΣΕΕ είναι διαφορετικά από αυτά που συμφωνήσατε. Οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου ήταν η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ