Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Συμβασιούχος στην εντατική από έμφραγμα την ώρα της δουλειάς

Στην εντατική του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, από τις 19/3, εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Περάματος, που είχε προσληφθεί με 8μηνο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, η οποία την ώρα της δουλειάς υπέστη σοβαρή καρδιακή προσβολή.

Η εργαζόμενη είναι μητέρα ενός παιδιού και είχε προσληφθεί πριν από 5 μήνες μετά από μακροχρόνια ανεργία, ενώ άνεργος είναι και ο σύζυγός της. Την ώρα της δουλειάς και συγκεκριμένα καθαρίζοντας πεζόδρομο δίπλα στην κεντρική λεωφόρο Ειρήνης της πόλης, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Συνάδελφός της ειδοποίησε το ασθενοφόρο.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Περάματος, Σούλα Πρεκετέ, υπογραμμίζει το καθεστώς κάτω από το οποίο δουλεύουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι: «Αγχος, ανασφάλεια για το αύριο, ελαστικές μορφές εργασίας, μεροκάματο - ψίχουλο. Η συνάδελφος σε 3 μήνες θα βρισκόταν ξανά στην ανεργία. Επίσης, τα μέτρα πρόληψης τέτοιων περιστατικών, δηλαδή τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται γενικές εξετάσεις και καρδιογράφημα, παραμένουν πολυτέλεια. Οι γιατροί εργασίας είναι με συμβάσεις και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν τις περισσότερες φορές χωρίς μέσα. Η εργαζόμενη, 5 μήνες από την πρόληψή της, δεν είχε προλάβει ακόμα να εξεταστεί. Και αυτό όταν ο δήμος Περάματος έχει ιστορικό με θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, πάλι λόγω καρδιακού επεισοδίου».

Η Σ. Πρεκετέ τονίζει επίσης ότι η σημερινή δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) είναι σημαιοφόρος στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, αφού η κυβέρνηση πέρασε «νομοθετική ρύθμιση για τη συγκρότηση επιτροπής που θα επανεξετάσει "από μηδενική βάση" τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Και καταλήγει: «Διεκδικούμε μόνιμους γιατρούς εργασίας στους δήμους και οι προληπτικές εξετάσεις να γίνονται στο πρώτο μήνα της πρόληψης. Κλιμακώνουμε την πάλη μας για μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μέσα σε κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζομένων».

Εργατικό ατύχημα στην Κνωσό

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη χτες το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. 48χρονος εργάτης - συντηρητής του υπουργείου Πολιτισμού γλίστρησε και έπεσε από σκαλωσιά 2,5 μέτρων, την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες στα στέγαστρα του χώρου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στη σπονδυλική στήλη και στο κεφάλι.

Ο εργάτης διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ενώ στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου για να ερευνήσει τις συνθήκες του εργατικού ατυχήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ