Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η οργή για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις να γίνει οργάνωση και αγώνας

«Οι τράπεζες αρπάζουν τα σπίτια του λαού και χρήματα από ακατάσχετους λογαριασμούς με τις πλάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να απαντήσουν με οργάνωση, αγώνα και αλληλεγγύη, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των τραπεζιτών και δεν το κρύβει. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί εργατικών - λαϊκών κατοικιών θέλουν για φέτος να φτάσουν τις 10.000. Εχουν νομοθετήσει οι πλειστηριασμοί κατοικιών π.χ. από τα Γιάννενα να γίνονται στην Αθήνα ή αλλού, για να μην βρίσκουν αντίσταση από τη φυσική παρουσία του οφειλέτη. Εχουν προχωρήσει και σε μία άθλια απόφαση, με την οποία οφειλέτης που το σπίτι του βγήκε σε πλειστηριασμό το προηγούμενο διάστημα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. αποχή συμβολαιογράφων, κινητοποιήσεις κ.λπ.), να μην ενημερώνεται εκ νέου για το πότε θα βγει το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Είναι μία ακόμη πρόκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κρυμμένοι πίσω από τα ηλεκτρονικά μέσα αρπάζουν τον ιδρώτα του λαού και μάλιστα εν αγνοία του.

Την ίδια ώρα, πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες εργαζομένων, συνταξιούχων για κατασχέσεις λογαριασμών, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες.

Η οργή που συσσωρεύεται στην κοινωνία πρέπει να γίνει οργάνωση, αγώνας, κινητοποίηση, για να βάλει στο γύψο όλα τα αντεργατικά νομοθετήματα που πέρασαν σαν θηλιά στο σβέρκο του λαού και όλους όσοι τα εφάρμοσαν.

Στην επίθεση κυβέρνησης - μονοπωλιακών ομίλων, η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να μαζικοποιήσουν τις γραμμές των συνδικάτων, των Λαϊκών Επιτροπών, να γίνει πράξη το "όλοι για έναν και ένας για όλους". Μέσα από τη μαζική συμμετοχή και οργάνωση μπορούμε να μην χάσουμε τα σπίτια μας.

Στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί στο ΠΑΜΕ Επιτροπή για τους πλειστηριασμούς, κάθε Δευτέρα, 6 μ.μ. με 8 μ.μ., για το συντονισμό της δράσης. Στην ίδια κατεύθυνση λειτουργούν σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές για την έκφραση ταξικής αλληλεγγύης στην προστασία της λαϊκής κατοικίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ