Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Απεργία για τις επικουρικές συντάξεις

Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα για τις επικουρικές συντάξεις. Η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση» καλεί σε μαζική συμμετοχή, απαιτώντας «να πληρώσει η τράπεζα τις επικουρικές συντάξεις και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις εισφορές των εργαζομένων». Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι συνταξιούχοι της Εθνικής. Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11 π.μ., στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής.

Η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση» τονίζει ότι έγκαιρα είχε επισημαίνει ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του Συλλόγου Υπαλλήλων είναι αυτές που «...θα συναινέσουν στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου για την επικουρική μας σύνταξη. (...) Είναι αυτοί που θα "διαπραγματευτούν" τη μείωση της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ, που θα "κόψουν και θα ράψουν" και τελικά θα πανηγυρίσουν ότι κατάφεραν τα ανθρωπίνως δυνατά...».

Προσθέτει πως η διοίκηση της τράπεζας επιμένει στην πρότασή της για «ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ με ταυτόχρονη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου (του τρίτου πυλώνα, δηλαδή, Ασφάλισης) για όλους τους εργαζόμενους. Ενός ταμείου, στο οποίο θα ενταχθούμε με μειωμένες παροχές, γιατί αυτό "επιτάσσει η αγορά", αυτό συμφέρει το τραπεζικό κεφάλαιο, προκειμένου να μειώνει το "λειτουργικό του κόστος", να αυξάνει τα κέρδη του.

(...) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ νίπτει τας χείρας. Αφήνει ανεξέλεγκτη την τράπεζα να παρακρατεί τις εισφορές των συνταξιούχων της ΕΤΕ, ενώ οι εν κρυπτώ συναντήσεις των αρμόδιων υπουργών της με συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΤΟΕ από διάφορες τράπεζες για τις εξελίξεις των ταμείων επικούρησης του κλάδου, φέρνει ακόμη πιο κοντά την υλοποίηση των σχεδίων τους για επαγγελματικό ταμείο σε όλο τον κλάδο».

Και υπογραμμίζει: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα έχουμε πληρώσει, από όσα δικαιούμαστε. Δεν χαρίζουμε ούτε ένα ευρώ από τις εισφορές μας! Απαιτούμε: Η Τράπεζα να πληρώσει άμεσα τους 5 επικουρικούς μισθούς που χρωστάει στους συνταξιούχους και να εγγυηθεί την απρόσκοπτη πληρωμή των συντάξεων από δω και στο εξής. Να μην προχωρήσουν τα σχέδια για τα επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση. Δεν παζαρεύουμε το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας, το δικαίωμα για αποκλειστικά δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση που να ικανοποιεί τις ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ