Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο για το δικαίωμα στη δουλειά

Στις 27 Μάρτη, 12 μ. στην Ομόνοια

Eurokinissi

Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη 27/3 στην Αθήνα, στις 12 μ. στην Ομόνοια, οργανώνουν Επιτροπές Συμβασιούχων στους ΟΤΑ, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, στηρίζοντας τον αγώνα τους, έχει κηρύξει στάση εργασίας (11 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου) για τη μέρα εκείνη, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο αναφέρει ότι όσο περνάει ο καιρός και συνεχίζεται η διαδικασία των αιτήσεων για τις προσλήψεις στους ΟΤΑ, «αποδεικνύεται ότι ένα τεράστιο κομμάτι των συναδέλφων συμβασιούχων που δουλεύουν σήμερα θα πεταχτεί στην ανεργία, αφού η μοριοδότηση που τους δίνεται σε καμιά περίπτωση δεν τους καλύπτει. Ερχονται χιλιάδες απολύσεις.

Η κυβέρνηση προσχηματικά δηλώνει ότι αν μετατρέψει τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, υπάρχει ο κίνδυνος να προσφύγει η ΝΔ και η συγκεκριμένη απόφαση να καταπέσει. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ (ΝΔ), που και αυτή έχει σημαντική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στους δήμους, προσπαθεί να πείσει ότι τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει παράταση στις συμβάσεις.

(...) Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ είναι από την ίδια μεριά, εξυπηρετούν την ίδια πολιτική. (...) Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κενά στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων είναι τεράστια και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτονται από τους 8.166 συναδέλφους που θα έρθουν μέσα από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Σκοπός τους είναι η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των απαιτήσεων του ΣΕΒ, προκειμένου να χαρίσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες κομμάτια της καθαριότητας για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Συνάδελφοι περνάμε στην αντεπίθεση, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. (...) Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις από ορισμένου σεαορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Βγαίνουμε ξανά στους δρόμους

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση, η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων καλεί τους συμβασιούχους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της κινητοποίησης.

Ακόμα σημειώνει: «Μάταια προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους συμβασιούχους και τους ανέργους. Τους δηλώνουμε για ακόμα μια φορά, δεν είμαστε ενάντια στην προκήρυξη. Να ολοκληρωθεί κανονικά η προκήρυξη και ταυτόχρονα να μονιμοποιήσει και εμάς. Να σταματήσουν λοιπόν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, προσπαθώντας να στρέψουν τους ανέργους απέναντι στους συμβασιούχους.

Συνάδελφε συμβασιούχε, ψηλά το κεφάλι. Ξανά βγαίνουμε στους δρόμους, οργανωμένα, συντεταγμένα, με το Συνδικάτο μας και τις Επιτροπές μας. Ο,τι καταφέραμε μέχρι σήμερα, το καταφέραμε με τον αγώνα μας, την οργάνωσή μας και το σωστό προσανατολισμό μας. Κάνουμε στην άκρη όλους αυτούς τους τυχοδιώκτες που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να καπηλευτούν τον αγώνα μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ