Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΤΥΠΟΣ - ΧΑΡΤΙ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να ψηφίζουν στους χώρους δουλειάς έως τις 13/3, και στα γραφεία του Συνδικάτου (Αριστοτέλους 11 - 15, 6ος όροφος) από τις 3 έως τις 11 Μάρτη (11 π.μ. - 7 μ.μ.). Να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους καλεί τους εργαζόμενους η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). Στη διακήρυξή της, η ΔΑΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις εκλογές «με στόχο ένα πιο ισχυρό και πιο μαζικό Συνδικάτο, συσπειρωμένο στις γραμμές του ΠΑΜΕ, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, ενάντια στις επιδιώξεις της εργοδοσίας».

ΠΑΓΝΗ: Σε δίωρη στάση εργασίας (1 - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ προχωρά σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με αφορμή την απληρωσιά των εργαζομένων σε καθαριότητα και σίτιση. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες.

ΕΥΔΑΠ: Κινητοποίηση στην ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, η Επιτροπή συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ι. Μπενίση, τονίζοντας ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του νερού, ενώ προέβαλε αιτήματα για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των ελαστικών και προσωρινών μορφών εργασίας (ορισμένου χρόνου, «ενοικιαζόμενοι», εργολαβικοί κ.ά.), μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που απασχολούνται με αυτές τις μορφές στην ΕΥΔΑΠ. Ο διευθύνων σύμβουλος επικαλέστηκε το αντεργατικό νομικό πλαίσιο για να πει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ