Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Σήμερα η μέρα δράσης στον κλάδο

Από τη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου στην Αθήνα
Από τη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου στην Αθήνα
Με το σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά! Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία», η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου οργανώνει σήμερα Τρίτη μέρα δράσης για τον κλάδο, με κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε διάφορες πόλεις και χώρους δουλειάς.

Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας. Επιπλέον, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών προγραμματίζει συνελεύσεις στις δύο βάρδιες, στις 4.30 π.μ. και στις 9 π.μ.

Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει συσκέψεις σε «ΧΑΡΤΕΛ» και «ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ» το πρωί και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στις 7.30 μ.μ.

Στην Πάτρα, το Σωματείο Εργαζομένων Πατραϊκής Χαρτοποιίας «Η Αλληλεγγύη» καλεί τους εργαζόμενους σε ανοιχτή συζήτηση στη 1.30 μ.μ., στο χώρο του εργοστασίου.

Στη Φθιώτιδα, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο εργοστάσιο «ΤΣΙΜΗΣ».

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια σε κάθε αρνητική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς. Να διεκδικήσουν συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ενίσχυση δικαιωμάτων. Υπαγωγή του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις κ.ά.

Την Κυριακή 5/7, εξάλλου, πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου στην Αθήνα. Συζητώντας για τον απολογισμό του προηγούμενου διαστήματος και το σχέδιο για τη συνέχεια, αναδείχθηκαν η ένταση της εργοδοτικής επίθεσης στον κλάδο, η ανάγκη οργάνωσης ακόμα περισσότερων εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, η πείρα από συνελεύσεις και παρεμβάσεις μέσα σε εργοστάσια κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σωματεία δίνουν τη μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις(2022-05-19 00:00:00.0)
Αγωνιστικός βηματισμός από τα σωματεία σε κλάδους και χώρους δουλειάς(2020-06-20 00:00:00.0)
Η Κοινωνική Ασφάλιση να γίνει υπόθεση των σωματείων του κλάδου(2013-06-06 00:00:00.0)
Σκληρή μάχη για αυξήσεις στους μισθούς(2012-03-20 00:00:00.0)
Δράση σε κάθε κλάδο(2010-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ