Παρασκευή 2 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χωρίς όρους προστασία της λαϊκής κατοικίας, όχι στους εκβιασμούς κυβέρνησης - τραπεζών

Παρεμβαίνοντας σε συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την «Τραπεζική Ενωση», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλος, τόνισε:

«Οι τελευταίες αποφάσεις του Γιούρογκρουπ, με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είναι σαφείς: 11.000 πλειστηριασμοί μόνο για φέτος στην Ελλάδα.

Τραπεζική Ενωση σημαίνει περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, που στην Ελλάδα σημαίνει 3 μνημόνια, απολύσεις, δραματικές μειώσεις μισθών, συντάξεων κ.λπ. δίχως τέλος και μετά την τυπική λήξη του μνημονίου.

Τώρα πια και με απώλεια της λαϊκής στέγης και της πρώτης κατοικίας, για την ανάκτηση τραπεζικών κεφαλαίων. Με χιλιάδες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και πωλήσεις δανείων στα κοράκια των funds, με έναν και μοναδικό σκοπό: Να χρηματοδοτηθούν οι "βιώσιμες", δηλαδή οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Μια ακόμα τεράστια κλοπή λαϊκής περιουσίας για το κεφάλαιο.

Είναι τόσο πιεστική αυτή η ανάγκη του συστήματος που η λαϊκή αντίσταση στους πλειστηριασμούς τιμωρείται ως "ιδιώνυμο" έγκλημα, χτυπιέται με δακρυγόνα και ΜΑΤ, όπως χτες στην Αθήνα.

Ελληνική κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση ας το πάρουν χαμπάρι: Ο λαός δεν πρόκειται πλέον να κάνει πίσω. Χωρίς όρους προστασία της λαϊκής κατοικίας, όχι στους εκβιασμούς των τραπεζών και του κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ