Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ
Πρόταση για απεργία και σχέδιο αγωνιστικών παρεμβάσεων

Πρόταση για απεργία στις αρχές του Μάρτη αποφάσισε να καταθέσει το ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ στην επικείμενη Γενική Συνέλευση, ενώ αντίστοιχο αίτημα θα κατατεθεί στο ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ). Η απόφαση λήφθηκε ύστερα από σχετική πρωτοβουλία συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ σημειώνει: «Απαιτούμε τέτοιες αποφάσεις για απεργία και αγωνιστικές κινητοποιήσεις να πάρουν η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και τα υπόλοιπα σωματεία - μέλη της».

Καλεί τους εργαζόμενους να μην αποπροσανατολίζονται «από τις "Σειρήνες" για προσφυγή σε νομικές διαδικασίες κατά της ένταξης στο "υπερταμείο" και κατά της ιδιωτικοποίησης», καθώς όλα αυτά δοκιμάστηκαν σε άλλους χώρους «και το μόνο που κατάφεραν ήταν να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση και την εργοδοσία να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους χωρίς να συναντήσουν αντίσταση, χωρίς να "ανοίξει ρουθούνι"».

Γι' αυτόν το λόγο η Επιτροπή προτείνει την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων και την κήρυξη απεργίας μέσα στο Μάρτη με αιτήματα: Οχι στην ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή (πλειοψηφικό πακέτο, μειοψηφικό πακέτο και μάνατζμεντ κ.λπ.). Ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες.

Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα προχωρά σε μια σειρά από πρωτοβουλίες έως τα μέσα του Μάρτη, όπως: Κινητοποίηση στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, την Πέμπτη 1 Μάρτη, στις 13.00. Συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς στις 21/2. Απευθύνει ψήφισμα - κάλεσμα σε σωματεία και μαζικούς φορείς της Αττικής για οργάνωση της δράσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Οργάνωση μαζικής παρέμβασης της Επιτροπής στο Σύνταγμα, με στόχο την ενημέρωση για τις συνέπειες από την πολιτική εμπορευματοποίησης του νερού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ