Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σε σύσκεψη για το σχεδιασμό της δράσης το επόμενο διάστημα καλούν σήμερα στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα, τα σωματεία της Εύβοιας που ανέλαβαν την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 12/1. Την πρωτοβουλία για το κάλεσμα στη σύσκεψη έχουν πάρει τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, Μετάλλου Εύβοιας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Τεχνιτών - Οικοδόμων Χαλκίδας και Εργαζομένων «Νηρέα» Ευβοίας.

«ΑΣΤΕΡΑΣ» ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Με καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η χτεσινή 24ωρη απεργία στο εργοτάξιο ανακαίνισης του «Αστέρα» Βουλιαγμένης. Η απεργία, την οποία προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων, εντάσσεται στις κινητοποιήσεις με τις οποίες οι οικοδόμοι διεκδικούν υπογραφή εργοταξιακής σύμβασης με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα για όλους τους εργαζόμενους του έργου.

«CYTA»: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι της «CYTA» για να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας με την εξαγορά της επιχείρησης από τη «Vodafone». Στο πλάι τους είναι το ΣΕΤΗΠ, διεκδικώντας: Καμία αλλαγή προς το χειρότερο εργασιακών συνθηκών και απολαβών. Εξίσωση των δικαιωμάτων όλων προς τα πάνω και κατοχύρωσή τους με την υπογραφή επιχειρησιακών και κλαδικής σύμβασης. Το ΣΕΤΗΠ δίνει τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, με απεργιακές φρουρές από τις 7 π.μ., συγκεντρώσεις στις 10 π.μ., στα κτίρια της Αλεξάνδρας και της Μεταμόρφωσης, ενώ καλεί σε συνελεύσεις την ώρα των συγκεντρώσεων.

«ΒΙΚΗ»: Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΒΙΚΗ» στην Αρτα, μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβαν σε Γενική Συνέλευση. Στο πλευρό τους έχουν το Εργατικό Κέντρο Αρτας, ταξικά Σωματεία και φορείς της περιοχής. Διεκδικούν, μεταξύ άλλων: Αμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων δεδουλευμένων που φθάνουν έως τους 13 μήνες. Αναστολή πληρωμών λογαριασμών ρεύματος και νερού από τη ΔΕΗ και το δήμο, αντίστοιχα. Να οριστεί συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας. Να δοθεί έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ για τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης των απλήρωτων εργαζομένων.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «METROPOLITAN»: Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αύριο στις 12 μ., οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Metropolitan». Οι εργαζόμενοι βρίσκονται από τις αρχές του έτους σε διαθεσιμότητα, καθώς στο ξενοδοχείο γίνονται εργασίες ανακαίνισης που θα διαρκέσουν τρεις περίπου μήνες. Το επιχειρησιακό σωματείο διεκδικεί από το υπουργείο τη χορήγηση επιδόματος διαθεσιμότητας από τον ΟΑΕΔ στο ύψος του 30% των αποδοχών κάθε εργαζόμενου. Επίσης, διεκδικεί η απόδοση του επιδόματος να γίνει χωρίς καθυστερήσεις.

ΟΚΑΝΑ: Σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στη διαρκή υποβάθμιση της λειτουργίας των προγραμμάτων του Οργανισμού, στη βαθμιαία ιδιωτικοποίηση και τη συνεχή επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ