Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ
Καταγγέλλει τις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις

Τις παράνομες παρακρατήσεις επί των συντάξεων τις οποίες η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των Ταμείων έχουν επιβάλει στους συνταξιούχους καταγγέλλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιύχων ΟΑΕΕ. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καθιστά υπεύθυνη την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες διορθωτικές με δική της απόφαση προς τις διοικήσεις των Ταμείων, χωρίς να υποχρεώνονται οι συνταξιούχοι να καταφεύγουν σε δικαστικές διαδικασίες ή στα Ταμεία για να διεκδικήσουν τα προς αυτούς οφειλόμενα. Επιπλέον τα Ταμεία πρέπει να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους συστηματικά και σωστά μέσα από τα ενημερωτικά σημειώματα, για τους ακριβείς υπολογισμούς και τους τρόπους υπολογισμού των καταβαλλόμενων συντάξεων».

Υπενθυμίζεται ότι καταγγελία για το ίδιο ζήτημα έχει εκδώσει και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, καθώς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας

Συγκέντρωση στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης διοργάνωσε προχτές ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Με το σύνθημα «Οι εισφορές δεν είναι των εργοδοτών, είναι ο ιδρώτας των εργατών», απαίτησαν την καταβολή των επικουρικών συντάξεων, που δεν πληρώνονται με ευθύνη της ΕΤΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το κατάστημα, ενώ στη συνέχεια μπήκαν μέσα, όπου και παρέμειναν για ώρα φωνάζοντας συνθήματα. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθυντή Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, από τον οποίο απαίτησαν η διοίκηση να λύσει αμέσως το πρόβλημα. Οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες η διοίκηση της ΕΤΕ σταμάτησε να καταβάλλει τις υποχρεώσεις της στο Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ), με αποτέλεσμα 16.500 συνταξιούχοι να μην εισπράττουν επικουρική σύνταξη, ενώ κινδυνεύουν και οι παροχές του κλάδου Υγείας.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής.

Σύσκεψη συνταξιούχων της Κ. Μακεδονίας

Σύσκεψη των διοικήσεων των συνταξιουχικών οργανώσεων νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας και Σερρών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6/2, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του 1ου ορόφου του ΕΚΘ. Θα συζητηθεί το ζήτημα οργάνωσης και δράσης των συνταξιούχων μπροστά στην εφαρμογή νέων μέτρων που απορρέουν από το 3ο μνημόνιο και τους κατοπινούς νόμους. Στη σύσκεψη θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δ. Κουμπούρης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ