Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έκαναν χτες το μεσημέρι οι νοσοκομειακοί γιατροί, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.

«Καμία απόλυση επικουρικού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους». Το πανό που ανάρτησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) στην είσοδο του υπουργείου, συνόψισε τα αιτήματα της απεργιακής της κινητοποίησης.

«Τέρμα πια στην κοροϊδία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία» απαίτησαν οι εργαζόμενοι, ενώ κατήγγειλαν τις εργασιακές σχέσεις που έχουν κάνει «γαλέρες» τα δημόσια νοσοκομεία.

Με τρίωρη στάση εργασίας συμμετείχε στην κινητοποίηση το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ με το πανό και τα συνθήματά του ανέδειξε συνολικά το πρόβλημα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία, που πέρα από το επικουρικό προσωπικό, περιλαμβάνει επίσης μια ολόκληρη βεντάλια «ευέλικτων» μορφών απασχόλησης.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και επικουρικών γιατρών συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Ανδ. Ξανθό, ο οποίος δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα αιτήματά τους. Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι με την επικείμενη δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκατοντάδες επικουρικοί (γύρω στους 600) οι συμβάσεις των οποίων έχουν παραταθεί, θα δουν να ανοίγει μπροστά τους η πόρτα της ανεργίας.

Στο αίτημα για προκήρυξη ισάριθμων και αντίστοιχων θέσεων με αυτές στις οποίες υπηρετούν σήμερα 2.800 επικουρικοί γιατροί, έτσι ώστε ούτε οι γιατροί να βρεθούν στην ανεργία ούτε τα νοσοκομεία να βρεθούν αντιμέτωπα με ακόμα πιο μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, ο υπουργός απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει το μνημόνιο... που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.

Στην πραγματικότητα, υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, επεκτείνει πολύμορφα την ελαστική εργασία και στο χώρο της Υγείας, τις συμβάσεις με ημερομηνία λήξης και την ανακύκλωση εργαζομένων και ανέργων.

Ο υπουργός Υγείας, που τους προηγούμενους μήνες κατηγορούσε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και την Ομοσπονδία τους ότι... «κινδυνολογούν», τώρα τους κούνησε ξανά το δάχτυλο γιατί μιλάνε για απολύσεις και όχι για «συμβάσεις που λήγουν», εξέλιξη την οποία μάλιστα επιχείρησε να παρουσιάσει ως «ευκαιρία» για έναν μικρό αριθμό από το σύνολο των ανέργων που θα διεκδικήσει μια προσωρινή θέση εργασίας με ημερομηνία λήξης, πριν επιστρέψει στην ανεργία...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος(2020-09-23 00:00:00.0)
Επεκτείνονται η ομηρία και η ανακύκλωση των επικουρικών στα νοσοκομεία(2018-08-03 00:00:00.0)
Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη(2018-01-27 00:00:00.0)
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο Υγείας(2017-12-20 00:00:00.0)
Αναγκαία η σύνδεση της πάλης για τα οξυμένα προβλήματα με την αιτία που τα γεννά(2016-11-03 00:00:00.0)
Μείωση 10% στις αποδοχές και κόψιμο αδειών(2009-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ