Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
Να δοθούν απαντήσεις για τον έλεγχο στα οικονομικά του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

Ενημέρωση από την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, σχετικά με τον έλεγχο που διενεργεί στα οικονομικά του το ΣΔΟΕ, ζήτησε η «Ταξική Ενότητα» (ο συνδυασμός των δυνάμεων που συσπειρώνονται του ΠΑΜΕ), κατά τη συνεδρίαση της διοίκησης στις 23 Γενάρη με θέμα τα οικονομικά.

Τους προηγούμενους μήνες, όταν έγινε γνωστό ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει τα οικονομικά του Εργατικού Κέντρου, η «Ταξική Ενότητα» ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση, όχι μόνο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και των σωματείων. Παρότι η πλειοψηφία δεν είχε αρνηθεί την πρόταση, μέχρι σήμερα «δεν έχει έρθει καμιά έγγραφη και αναλυτική ενημέρωση στο ΔΣ για το τι αφορά, από ποιον διατάχθηκε, για ποιο λόγο ήρθε το ΣΔΟΕ να ελέγξει τα οικονομικά του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της Εύβοιας, τι ζητήθηκε να προσκομιστεί και τι προσκομίστηκε τελικά», όπως καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα».

Στο νέο αίτημα, η απάντηση που δόθηκε «ήταν ότι συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν τα έγγραφα» που ζητούσε το ΣΔΟΕ. Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, υπογραμμίζουν πως δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για το υλικό που συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε. Υπενθυμίζουν πως δεν έχει συνεδριάσει για το ζήτημα το ΔΣ, παρότι τον τελευταίο μήνα «φαίνεται ότι το μόνο που απασχολούσε την πλειοψηφία της Διοίκησης (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) ήταν το συγκεκριμένο θέμα», με τον πρόεδρο να το επικαλείται ως δικαιολογία προκειμένου να μη συγκληθεί συνεδρίαση για την προκήρυξη απεργίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας είναι υπόλογη απέναντι στα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, για την εμπλοκή του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου στη διαδικασία ελέγχου από το ΣΔΟΕ», τονίζει η «Ταξική Ενότητα» και απαιτεί την άμεση ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου και των σωματείων για τις σχετικές διαδικασίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχυμένη η «Ταξική Ενότητα»(2018-03-06 00:00:00.0)
Μηνύσεις και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από την πλειοψηφία του σωματείου(2017-12-14 00:00:00.0)
Τα λένε μόνοι τους...(2006-03-23 00:00:00.0)
«Στο πόδι» για την επιτυχία της απεργίας(2000-02-19 00:00:00.0)
Σύσκεψη στη Χαλκίδα(1997-10-16 00:00:00.0)
Ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί(1997-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ