Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΥΑΘ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της Εταιρείας Υδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), σήμερα, Πέμπτη, στις 12 μ., καλούν τα Σωματεία Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής και Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε κοινή ανακοίνωση των σωματείων αναφέρεται: «Το ζήτημα που έχει ανακύψει, με την ποιότητα του νερού που υδροδοτεί το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, γεννάει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της πόλης μας. Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ (τεχνικοί, επιστημονικό προσωπικό) έκαναν τα πάντα για να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία, οι λόγοι που τη θέτουν σε μέγιστο κίνδυνο είναι εδώ και πολλαπλασιάζονται. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, που στο όνομα της ανάπτυξης αφήνει τα ιδιωτικά συμφέροντα να λειτουργούν ασύδοτα χωρίς να λογαριάζουν περιβάλλον και δημόσια υγεία.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της Θεσσαλονίκης να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικό νερό, να απαιτήσουν προστασία της δημόσιας υγείας. Να αντιπαλέψουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, να απαιτήσουν το νερό να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ