Τετάρτη 4 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «VODAFONE»
Στάση εργασίας με αιχμή τον αγώνα για τη ΣΣΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον όμιλο «Vodafone»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον όμιλο «Vodafone»
Σε στάση εργασίας στην επιχείρηση «Vodafone», αύριο Πέμπτη (9 π.μ. έως 1 μ.μ.), καλεί τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ).

Η στάση εργασίας αποφασίστηκε την περασμένη βδομάδα, σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην «Vodafone» - «360 Connect» - λοιπές θυγατρικές.

Η εν λόγω συνέλευση είχε καταστατικό χαρακτήρα και αποφάσισε το Σωματείο που κάλυπτε τους εργαζόμενους στη θυγατρική «360 Connect» να καλύπτει πλέον όλους τους εργαζόμενους στην «Vodafone» και τις άλλες επιχειρήσεις του ομίλου, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, ενάντια στους διαχωρισμούς που επιβάλλει η εργοδοσία. Παράλληλα, η συνέλευση πήρε αγωνιστικές αποφάσεις διεκδίκησης Συλλογικής Σύμβασης που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εξισώνοντας τα δικαιώματα προς τα πάνω.

Την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα γίνουν συγκεντρώσεις - συνελεύσεις των εργαζομένων ανά κτίριο, με θέμα τον αγώνα για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ. Η εργοδοσία έχει προτείνει Σύμβαση μόνο για τους εργαζόμενους που έχουν εργοδότη την «360 Connect», πρόταση που τελικά αφορά μόνο 62 εργαζόμενους από τους 300 περίπου που απασχολεί, αφού αποκλείει τον τεράστιο αριθμό των «ενοικιαζόμενων».

Στο φόντο της εξαγοράς της «Cyta» από την «Vodafone», που αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα, το ΣΕΤΗΠ σημαίνει συναγερμό για τους εργαζόμενους και στις δύο εταιρείες. Τονίζει ότι ως κλαδικό Συνδικάτο θα πρωτοστατήσει «στην οργάνωση του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων στην "Vodafone" και στην "Cyta", σε όλο τον κλάδο, μακριά και πέρα από διαχωρισμούς που διοικήσεις και άλλες δυνάμεις στο κίνημα επιδιώκουν».

Το ΣΕΤΗΠ διεκδικεί την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στην «Vodafone» ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, έχοντας ως βάση την τελευταία ΣΣΕ της εταιρείας. Παλεύει επίσης για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ανάκτηση όλων των απωλειών, με βάση το σχέδιο σύμβασης που έχει επεξεργαστεί από κοινού με τα σωματεία του κλάδου που παλεύουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

«Συναγερμό» για τους εργαζόμενους να σημάνει η ολοκλήρωση της εξαγοράς

Σε ετοιμότητα να παλέψουν για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους καλεί τους εργαζόμενους η ΚΟΒ «Vodafone» - «Cyta» της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή την εξαγορά της «Cyta Hellas» από την «Vodafone».

Μετά την έγκριση της ΕΕΤΤ που άναψε το «πράσινο φως» για την εξαγορά, οι δύο όμιλοι πανηγυρίζουν, στο «στρατόπεδο των εργαζόμενων όμως πρέπει να σημάνει συναγερμός», τονίζει η Κομματική Οργάνωση.

«Ο κλάδος μας περνά μια νέα φάση συγκέντρωσης. Συγχωνεύσεις και εξαγορές, στρατηγικές συμμαχίες, συνυπάρχουν με τσακωμούς για το μοίρασμα της πίτας: Με τον "αναπτυξιακό" νόμο, το ζεστό κοινοτικό χρήμα, τις επενδύσεις στα νέα δίκτυα ευρυζωνικότητας. Τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις είναι στρατηγικής σημασίας για τους ομίλους. Για τη διατήρηση και αύξηση της κερδοφορίας τους, για να κερδίζουν έδαφος στην κούρσα του μεταξύ τους ανταγωνισμού», αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΟΒ.

Υπενθυμίζει τις δεκάδες εξαγορές, συγχωνεύσεις και «πιστόλια» που έχουν ζήσει οι εργαζόμενοι του κλάδου και τονίζει: «Καμιά συγχώνευση, καμιά εξαγορά, κανένα επιχειρηματικό πλάνο που έχει θετική έκβαση για τα μονοπώλια, δεν συμβαδίζει με την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε στην κρίση. Θα απαιτηθούν νέες θυσίες των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους».

«Το κέρδος είναι το κίνητρο της παραγωγής στον καπιταλισμό, αυτό που κυνηγούν», επισημαίνει. «Το ζήτημα για τους εργαζόμενους δεν είναι να επιλέξουμε ποιος θα μας εκμεταλλεύεται. Οι εργαζόμενοι μπορούμε να κάνουμε πράξη το δίκιο μας», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους σε συλλογικό οργανωμένο αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, σε συμμετοχή στην πάλη για μια κοινωνία που θα είναι οι ίδιοι αφέντες του πλούτου που παράγουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας(9/11/2018)
Κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου(22/9/2018)
Καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίθεση σε απεργό(13/12/2016)
Αγώνας και ενότητα των εργαζομένων στον κλάδο(2/12/2014)
Ανταγωνισμοί και συνεργασίες στις πλάτες των εργαζομένων(29/11/2014)
Σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι ενόψει συγχωνεύσεων(28/11/2014)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org