Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Στήνει νέες δίκες σε βάρος αγωνιστών αγροτών

Εκατοντάδες αγρότες στον Εβρο καλούνται σε προανάκριση και άλλοι δύο δικάζονται στις 24/11 για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Από αγροτική κινητοποίηση στην Ορεστιάδα το Γενάρη του 2017
Από αγροτική κινητοποίηση στην Ορεστιάδα το Γενάρη του 2017
Νέες δίκες σε βάρος αγωνιστών αγροτών στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την επιχείρηση τρομοκράτησης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Την Παρασκευή 24/11 δικάζονται στην Ορεστιάδα δύο μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», για την συμμετοχή τους στους αγώνες του 2017. Παράλληλα, στον νότιο Εβρο καλούνται 210 αγρότες να περάσουν τη διαδικασία της προανάκρισης και να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις κινητοποιήσεις του 2016.

Απαντάμε στην τρομοκρατία με νέους αγώνες

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» με ανακοίνωσή της καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους που διώκονται, και να απαντήσουν στην τρομοκρατία με νέους αγώνες.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι οι αντιαγροτικές πολιτικές τους είναι αυτές που μας αναγκάζουν να αφήνουμε τα χωράφια μας και να βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα. Από τη μια η νέα ΚΑΠ, η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ, το νέο "πράσινο τέλος" στο νερό, οι αυξήσεις στο ρεύμα κ.ά., και από την άλλη η ακρίβεια στα εφόδια και οι εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε απόγνωση.

Με την πολιτική τους θέλουν να μας διώξουν από τα χωράφια και τα χωριά μας, για να παραδώσουμε το χρυσοφόρο κύκλωμα της παραγωγής, της εμπορίας, της μεταποίησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε λίγα μονοπώλια και νεοτσιφλικάδες.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία των αγροτοδικείων δεν θα περάσει. Οπως δεν μας τρομοκράτησαν τα πράσινα και γαλάζια αγροτοδικεία, έτσι δεν πρόκειται να μας γονατίσουν και τα αγροτοδικεία που φέρουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης για να μείνουμε στα χωράφια και τα χωριά μας και θα τον συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org