Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα «αγροτοδικεία» μένουν

Τη συμπαράστασή της στους έξι αγρότες που δικάζονται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 2014, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», καταγγέλλοντας τις διώξεις και τα «αγροτοδικεία», τις κατασταλτικές τακτικές, που συνοδεύουν πάντα τις αντιλαϊκές και αντιαγροτικές πολιτικές.

Οπως σημειώνει, «την τρομοκρατία των "αγροτοδικείων" που ξεκίνησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» και ξεκαθαρίζει ότι «είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με δυνάμεις καταστολής και "αγροτοδικεία" θα μας τρομοκρατήσουν για να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που χρόνο με το χρόνο μας οδηγεί στην καταστροφή».

Τονίζει ότι «οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα όχι από "καπρίτσιο" αλλά γιατί μπροστά τους έχουν μια αντιαγροτική πολιτική που καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας, ερημώνει την ύπαιθρο και οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στην απόγνωση.

Διεκδικούμε με τους αγώνες μας τα αυτονόητα, να μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας και να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας με αξιοπρέπεια.

Καλούμε τους αγρότες να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων αγροτών που δικάζονται και να βρίσκονται σε ετοιμότητα γιατί και στο νέο μνημόνιο που πρότεινε η κυβέρνηση και σ' αυτό που πρότεινε η ΕΕ προβλέπονται πολύ σκληρά μέτρα σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς, μέτρα που κυριολεκτικά θα μας αποτελειώσουν.

Τέλος, καλούμε τα ταξικά συνδικάτα, τους άλλους φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την κοινή συμπόρευση με τους αγωνιζόμενους αγρότες».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org