Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ»
Καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης αγωνιζόμενων εργαζομένων

Την επιχείρηση τρομοκράτησης συμβασιούχων εργαζομένων του νοσοκομείου Δράμας, που αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και παλεύουν για σταθερή και μόνιμη εργασία, για να μην απολυθούν μετά από 22 χρόνια δουλειάς, καταγγέλλει η «Ενωτική Συσπείρωση Υγειονομικών».

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι μία μέρα μετά τη συμμετοχή εργαζομένων από το νοσοκομείο στο συλλαλητήριο στις 14 Νοέμβρη στην Κομοτηνή ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης, συμβασιούχος εργαζόμενη δέχτηκε φραστική επίθεση και απειλές από υπάλληλο του νοσοκομείου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίθεση έλαβε χώρα στο γραφείο της συγκεκριμένης υπαλλήλου, όπου οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πηγαίνουν «ένας - ένας για να μάθουν το πρόγραμμα εργασίας, ενώ αυτό πρέπει να αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του χώρου διαλείμματος των εργαζομένων, βάσει και της εργατικής νομοθεσίας».

Οπως καταγγέλλει η «Ενωτική Συσπείρωση Υγειονομικών», η συμβασιούχος εργαζόμενη «δέχτηκε φραστική επίθεση από τη συγκεκριμένη υπάλληλο, επειδή συμμετείχε στο συλλαλητήριο αλλά και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις. Την απείλησε πως θα χάσει άμεσα τη δουλειά της και την "προέτρεψε", με περισσό θράσος, να απευθυνθεί για εύρεση εργασίας στους συνδικαλιστές της "Ενωτικής Συσπείρωσης Υγειονομικών" (...) Με τέτοιες απαράδεκτες μεθόδους, πότε με τρομοκρατία και πότε με παραπλάνηση, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, διαχρονικά, προσπαθεί να κρατά φοβισμένους ή αποστασιοποιημένους τους εργαζόμενους από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους».

Η «Ενωτική Συσπείρωση Υγειονομικών» κατήγγειλε άμεσα το γεγονός, ζήτησε από τη διοίκηση να λάβει μέτρα ώστε το πρόγραμμα των εργαζομένων να αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων όπως προβλέπεται, ενώ καλεί «όλους τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθαριστριών για τη δουλειά τους και να απομονώσουν όσους επιχειρούν να τους τρομοκρατήσουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ